26 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalChina va oferi bani cash persoanelor aflate în sărăcie extremă, într-un efort...

China va oferi bani cash persoanelor aflate în sărăcie extremă, într-un efort de stimulare economică

Autoritățile chineze au anunțat un program de ajutoare financiare pentru persoanele care trăiesc în sărăcie extremă, la o zi după lansarea unui plan amplu de stimulare a economiei, conform agenției Bloomberg.

Ministerul de Finanțe și Ministerul Afacerilor Civile din China vor distribui subvenții de trai grupurilor vulnerabile, inclusiv celor foarte săraci și orfanilor, înainte de Ziua Națională, sărbătorită pe 1 octombrie.

Postul public de televiziune CCTV a precizat că autoritățile locale sunt responsabile pentru asigurarea faptului că fondurile ajung la beneficiari înainte de această dată, subliniind „dragostea și grija partidului și guvernului pentru cei aflați în dificultate”.

Deși detalii despre valoarea ajutoarelor nu au fost furnizate, acordarea de bani gheață într-un interval atât de scurt sugerează o schimbare de abordare din partea Guvernului chinez în ceea ce privește ajutoarele de stat.

Anunțul survine după ce oficialii din domeniul financiar și monetar au prezentat o serie de măsuri, inclusiv reduceri de dobândă, menite să contracareze încetinirea economică.

Într-un document guvernamental din aprilie, ministerele au alocat 154,7 milioane de yuani (aproximativ 22 miliarde de dolari) pentru asistența financiară destinată persoanelor în sărăcie extremă, orfanilor și celor fără locuință.

Conform datelor Ministerului Afacerilor Civile, în luna iunie, 4,74 milioane de persoane din China se aflau în sărăcie extremă.

Deși Ziua Națională este una dintre cele mai importante sărbători din China, în acest an, criza din sectorul imobiliar și dificultățile de pe piața muncii au afectat consumul, determinând economiștii să solicite o intervenție fiscală mai activă.

Huang Yiping, membru al comitetului de politică monetară de la Banca Centrală a Chinei, a sugerat că Guvernul ar trebui să crească cheltuielile pentru a stimula consumul, avertizând că o concentrare excesivă asupra sănătății fiscale ar putea dăuna economiei.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Unde poate fi urmărit FCSB – RFS, primul duel al campioanei României din Europa League

Primul meci al echipei FCSB din faza grupelor Europa League, împotriva echipei RFS, va avea loc joi, 26 septembrie, de la ora 22:00, și...

Reveniri importante pentru Dinamo înainte de meciul cu Botoșani

Dinamo primește vești bune înaintea confruntării cu FC Botoșani, programată vineri, de la ora 21:00, când antrenorul Zeljko Kopic se va putea baza din...

Ana Bogdan, eliminată în primul tur la China Open!

Ana Bogdan, locul 120 WTA, a fost eliminată de Sofia Kenin în primul tur al turneului China Open și a ajuns la a treia...
Ultima oră
Pe aceeași temă