26 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSportBaschetSabrina Ionescu, eroină în play-off-ul WNBA! New York Liberty avansează în semifinale

Sabrina Ionescu, eroină în play-off-ul WNBA! New York Liberty avansează în semifinale

Sabrina Ionescu a avut o prestație remarcabilă în meciul de play-off al WNBA, calificându-și echipa, New York Liberty, în semifinale.

Miercuri dimineața, jucătoarea de baschet de origine română, Sabrina Ionescu, a marcat 36 de puncte în meciul disputat împotriva echipei Atlanta Dream, conducând New York Liberty la o victorie cu 91-82. Această performanță a fost recunoscută prin acordarea titlului de cea mai bună jucătoare a partidei, iar Ionescu a devenit prima jucătoare din istoria WNBA care a marcat minimum 35 de puncte într-o partidă din play-off. Pe lângă cele 36 de puncte, ea a reușit să ofere și nouă pase decisive, demonstrând astfel abilitățile sale complete pe teren.

Performanța excepțională a Sabrinei Ionescu

Grație acestor evoluții impresionante, New York Liberty este considerată favorită pentru a ajunge în finala WNBA și a câștiga primul titlu de campioană din istoria clubului, înființat în 1997. Sabrina Ionescu a declarat după meci: „Scopul nostru suprem este să câștigăm campionatul, însă pentru a ne atinge obiectivul trebuie să câștigăm fiecare confruntare”.

Semifinalele WNBA vor începe pe 29 septembrie, iar New York Liberty va înfrunta echipa Las Vegas Aces, aceeași echipă care a eliminat-o în finala din 2023. De la debutul său în WNBA în 2020, Sabrina Ionescu a realizat numeroase performanțe remarcabile, inclusiv fiind cea mai tânără jucătoare care a obținut un triple-double în istoria ligii. La ora actuală, ea a marcat peste 4.472 de puncte pentru New York Liberty și a devenit prima jucătoare din WNBA care a realizat peste 500 de puncte, 200 de recuperări și 200 de pase decisive într-un singur sezon.

Născută pe 6 decembrie 1997 în California, Sabrina Ionescu este una dintre cele mai importante jucătoare din baschetul american.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Infractorii cibernetici vizează rețelele de publicitate online pentru distribuirea de malware, avertizează experții

Experții în securitate cibernetică de la Eset, producătorul de soluții antivirus, atrag atenția asupra noilor tactici ale infractorilor cibernetici care utilizează rețelele de publicitate...

Ana Bogdan, eliminată în primul tur la China Open!

Ana Bogdan, locul 120 WTA, a fost eliminată de Sofia Kenin în primul tur al turneului China Open și a ajuns la a treia...

După ce a înregistrat creșteri și de 600%, platformele de livrări au înregistrat scăderi sau, în cel mai bun caz, stagnări

În 2023, două dintre cele mai mari platforme de livrări din România, Glovo și Bringo, au înregistrat scăderi de vânzări comparativ cu anul anterior,...
Ultima oră
Pe aceeași temă