26 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSocialConvenția între ANAF și Poșta Română pentru facilitarea amnistiei fiscale, aprobată de...

Convenția între ANAF și Poșta Română pentru facilitarea amnistiei fiscale, aprobată de guvernanți

Guvernul României a aprobat miercuri un proiect de ordonanță care permite încheierea unei convenții între Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Poșta Română.

Conform acestei convenții, poștașii vor livra documente fiscale datornicilor și vor colecta răspunsurile acestora pentru accesarea amnistiei fiscale. Totodată, aceștia vor putea încasa, fie în numerar, fie prin POS, sumele datorate statului de persoanele care optează pentru amnistie.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că aproximativ 1 milion de români cu datorii la stat vor fi informați săptămâna viitoare despre facilitățile pe care le pot accesa în cadrul acestei amnistii fiscale.

Ministerul a conceput această măsură pentru a profita de rețeaua extinsă a Poștei Române, având în vedere că mulți contribuabili nu sunt înscriși în Spațiul Privat Virtual (SPV), sistemul electronic de comunicare al ANAF.

„Cei 21.500 de lucrători poștali pe care îi are Poșta Română vor fi implicați pentru ca într-o perioadă scurtă de timp să informăm debitorii cu privire la avantajele pe care care le au referitor la amnistia fiscală. Noi avem 400 de executori fiscali, care într-o perioadă scurtă de timp nu ar fi putut face față unui asemenea volum de muncă, având în vedere că peste un milion de beneficiari nu au un cont înregistrat în Spațiul Privat Virtual (SPV) și e foarte grea comunicarea și încasarea efectivă a banilor pe care îi avem ca venituri estimate din amnistia fiscală.

După aprobarea pe care Guvernul a dat-o azi, convenția (cu Poșta, n.r.) intenționăm să o încheiem în cursul zilei de luni. În maxim o săptămână după aceea vor fi informați beneficiarii. Până în 25 noiembrie (data la care se încheie amnistia, n.r.) se vor și încasa sume„, a precizat ministrul Boloș.

Ce atribuții va avea Poșta Română în procesul de transmitere a deciziilor de amnistie fiscală

Conform proiectului, Poșta Română va tipări și distribui documentele necesare pentru accesarea amnistiei fiscale, inclusiv scrisori de informare, notificări și cereri de anulare a obligațiilor bugetare restante. De asemenea, poștașii vor colecta aceste documente de la datornici și le vor transmite către ANAF.

Autoritățile locale care oferă amnistie pentru datornici vor putea încheia convenții similare cu Poșta Română.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Cum să transformi o zi ploioasă într-o aventură distractivă pentru cei mici

O zi ploioasă poate părea la prima vedere un obstacol în calea distracției pentru cei mici. Însă, cu puțină imaginație și câteva pregătiri simple,...

A rămas împotmolit cu mașina în noroi, după ce a fost urmărit de poliție

Un bărbat în vârstă de 30 de ani fără permis de conducere care a condus o autoutilitară înmatriculată în Franţa, care nu avea asigurare...

Raphael Varane se retrage din fotbal la doar 31 de ani

Fundașul francez Raphael Varane a anunțat în mod oficial retragerea din fotbal la vârsta de 31 de ani, după o accidentare gravă suferită în...
Ultima oră
Pe aceeași temă