20.9 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăPoliticăRareș Bogdan îl acuză pe Ciolacu că minte

Rareș Bogdan îl acuză pe Ciolacu că minte

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a lansat un nou atac la adresa lui Marcel Ciolacu pe care îl acuză că minte. Mai mult, liberalul avertizează că „PSD vrea toată puterea și este un pericol mortal pentru România”, transmite Antena 3.

În acest context, el a anunţat pe reţelele sociale că va dezvălui „amănunte incendiare despre situația financiar – economică în care se află cu adevărat România și nepriceperea în treburile guvernării ale fostului baron de Buzău”.

Scandalul dintre PNL-PSD, care a pornit de la propunerea legislativă depusă de liberali care i-ar permite lui Klaus Iohannis să candideze ca independent la Senat pe listele de partid, ia amploare. Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a lansat un nou atac la adresa lui Marcel Ciolacu şi anunţă că va face publice „amănunte incendiare” despre anumiți membri din PSD.

Rareș Bogdan spune că Ciolacu este captiv baronilor PSD

„Ciolacu minte. De ce? Îi este frică de baronii PSD care l-au luat captiv.
PSD vrea toată puterea și este un pericol mortal pentru România.
PSD nu s-a schimbat, deși au încercat să își spele imaginea în Europa prin intermediul PNL.
P.S. Maine amănunte incendiare despre situația financiar – economică în care se află cu adevărat România și nepriceperea în treburile guvernării ale fostului baron de Buzău”, a scris Rareş Bogdan pe Facebook, acolo unde a publicat şi o fotografie cu Marcel Ciolacu, alături de fostul președinte al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, Ionel Arsene şi Marian Oprișan.

Ciolacu îi raspunde lui Ciucă: „Nici el, nici Iohannis, nu au fost în programul meu pe 3 aprilie”
Premierul Marcel Ciolacu i-a răspuns marți seară partenerului său de coaliție, Nicolae Ciucă, spunând că, pe data de 3 aprilie, „nici el, nici Iohannis, nu au fost in programul meu”. Ciolacu a venit cu această replică după ce surse liberale au declarat pentru Antena 3 CNN că o discuţie despre proiectul care să dea posibilitatea şefului statului să candideze ca independent pe liste de partid la alegerile parlamentare a avut loc în data de 3 aprilie între preşedinţii PNL şi PSD, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu şi preşedintele Klaus Iohannis, iar atunci, Marcel Ciolacu ar fi promis sprijin pentru demers, pentru ca ulterior să se răzgândească.

„Un singur comentariu: Nici domnul Ciucă, nici domnul Iohannis – împreună sau separat, nu au fost în programul meu pe 3 aprilie! Ca să nu se mai încurce domnul Ciucă în explicații…”, a transmis Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, ar fi fost sunat de Marcel Ciolacu, duminică, care i-a transmis că nu susține legea depusă de PNL în Parlament care l-ar fi ajutat pe Klaus Iohannis să candideze la Senat pe lista liberalilor. Președintele PSD i-ar fi spus partenerului de coaliție că nu e nevoie de o modificare de lege. „A fost o presiune de la liderii PSD pe Ciolacu”, susțin surse liberale.

PNL consideră acum că modificarea legii este imposibilă, iar „candidatura lui Iohannis este închisă”.

Liberalii ar fi vrut ca președintele Klaus Iohannis să fie candidat pentru Senat pentru că „are atâta experiență, poate fi valorificată într-o comisie de politică externă, de exemplu”. Varianta Iohannis-premier este exclusă de conducere PNL.

PNL este profund nemulțumit de atitudinea PSD referitor la susținerea candidaturii lui Iohannis

Poziționarea PSD împotriva proiectului pentru candidatura lui Iohannis a dus la o nemulțumire în rândul conducerii PNL, Ciucă amenințând că nu va mai participa la ședințele Coaliției „pe chestiuni politice”. „Coaliție PSD-PNL nu cred că mai e posibilă după alegeri”, ar fi transmis Nicolae Ciucă, potrivit surselor citate. „Negociem cu oamenii care au cuvânt”, spun surse liberale.

De altfel, Nicolae Ciucă ar fi atât de supărat pe Marcel Ciolacu încât ar fi spus că nu îl va mai suna și nici nu îi va mai răspunde la telefon.

Marți, Nicolae Ciucă a declarat că „e clar că nu există o susținere a demersurilor politice în interiorul coaliției. O înțelegere a existat pe acest demers cu Marcel Ciolacu”, referindu-se la legea pentru candidatura lui Klaus Iohannis.

„Nu văd cum putem realiza o coaliție cu PSD în aceste condiții”, a mai spus Ciucă atunci când a fost întrebat dacă vede posibilă o coaliție cu PSD după alegeri.

„Este discutabil”, a spus Ciucă atunci când a fost întrebat dacă mai are încredere în Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Presa spaniolă anunță că Vinicius Junior va câștiga Balonul de Aur!

Publicația spaniolă Marca a anunțat că Vinicius Junior va câștiga Balonul de Aur 2024, devenind astfel cel mai bun fotbalist al lumii. Prestigioasa gală...
00:00:48

VIDEO Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, se întâlnesc la New York

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit cu prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, la New York, marcând a treia lor întâlnire bilaterală din acest an. Potrivit...

Declarația liderului PNL care pune sub semnul întrebării coaliția de guvernare

Nicolae Ciucă a declarat marți că, pentru a continua coaliția de guvernare PNL-PSD, este necesară o clarificare legislativă. Totodată, Ciucă a făcut referire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă