27.8 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSocialEvenimentLiviu Crăciun, actor al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti, a murit...

Liviu Crăciun, actor al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti, a murit la vârsta de 89 de ani

Actorul Liviu Crăciun, care a avut o carieră remarcabilă în teatru, film, televiziune și radio, a murit la vârsta de 89 de ani, conform anunțului făcut de Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti (TNB).

Născut în 1935 la Târgu Mureș, Crăciun a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1957, iar din anii ’60 și până în 2004 a jucat pe scena TNB, colaborând cu mari regizori români.

Printre rolurile sale notabile se numără Vornicul Jurj din „Apus de soare”, în regia lui Dan Piţa, care a fost și ultimul său rol pe scena teatrului. De asemenea, a avut o carieră prolifică în cinematografie, jucând în filme precum „Liceenii” și „Hotel de lux”. Moartea sa marchează pierderea unui actor versatil și foarte apreciat în lumea artistică românească.

Liviu Crăciun s-a stins la vârsta de 89 de ani

„Cu adâncă tristețe ne luăm rămas bun de la actorul LIVIU CRĂCIUN, care ne-a părăsit într-o zi senină de septembrie”, notează Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti, pe pagina oficială de Facebook.

Cei care doresc să îşi ia un ultim rămas bun de la actorul Liviu Crăciun o pot face miercuri, la ora 11,00, la cimitirul Cernica 2, str. Poet George Ţărnea, comuna Pantelimon, potrivit Agerpres.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Inteligența Artificială, noua armă a Rusiei în războiul electoral din SUA

Rusia domină propaganda digitală, generând cel mai mare volum de conținut IA pentru a influența alegerile americane Rusia a generat mai mult conținut de inteligență...

Turcia acuză Israelul de destabilizarea întregii regiuni după atacurile din Liban

Turcia a acuzat luni Israelul că prin atacurile sale militare din Liban a "intrat într-o nouă fază" care "va duce întreaga regiune la haos",...

Papa oferă refugiu pentru Suu Kyi, lidera încarcerată a Myanmarului: raport

Papa Francisc a oferit refugiu pe teritoriul Vaticanului pentru fosta lideră încarcerată a Myanmarului, Aung San Suu Kyi, conform presei italiene de marți. Am cerut...
Ultima oră
Pe aceeași temă