27.8 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSportFotbalEnzo Zidane își încheie cariera la doar 29 de ani!

Enzo Zidane își încheie cariera la doar 29 de ani!

Fiul cel mare al legendarului fotbalist Zinedine Zidane, Enzo Zidane, a decis să se retragă din fotbal la vârsta de 29 de ani, conform presei spaniole.

Enzo Zidane, crescut în academia Real Madrid, a avut un parcurs fotbalistic departe de succesul tatălui său. A debutat pe 30 noiembrie 2016 într-un meci din Cupa Spaniei, sub comanda tatălui său, Zinedine Zidane, antrenorul echipei madrilene de atunci. În acel meci, Enzo a marcat singurul său gol pentru Real Madrid. Deși începutul părea promițător, cariera sa nu a atins nivelul așteptărilor, trecând ulterior prin mai multe echipe din Europa, precum Deportivo Alavés, Lausanne Sport, CD Aves, Almeria, Rodez și Fuenlabrada.

O carieră modestă, încheiată devreme

Ultima echipă pentru care a evoluat a fost Fuenlabrada, din liga a treia spaniolă, în sezonul 2022-2023, după care nu a mai semnat cu nicio altă echipă. În ciuda potențialului inițial, cariera lui Enzo Zidane nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor publicului.

Cota maximă pe care a atins-o fiul lui Zinedine Zidane a fost 2,5 milioane de euro în vara anului 2017, potrivit site-ului specializat în transferuri Transfermarkt.

Zinedine Zidane, câștigătorul Balonului de Aur în 1998, are alți trei fii care activează în fotbal: Luca Zidane, portar la Granada, Theo Zidane, mijlocaș la Cordoba, și Elyaz Zidane, fundaș la echipa secundă a clubului Betis Sevilla.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Regula hențului în careu, schimbată din nou de UEFA!

Regula hențului în suprafața de pedeapsă a fost modificată din nou de UEFA și a stabilit noi criterii pentru acordarea penalty-ului. UEFA a decis să...

Percheziţii la persoane bănuite de camătă și înşelăciune. Fiul unui cunoscut interlop este vizat de anchetă

Patru percheziţii sunt efectuate de polițiștii din Ploiești la persoane bănuite de camătă, înşelăciune şi conducerea unui vehicul de către o persoană a cărei...

Propunere de prelungire a plafonării tarifelor RCA până la 31 decembrie 2024

Autoritățile propun, printr-un proiect de Hotărâre de Guvern publicat de Ministerul Finanțelor, prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 31 decembrie 2024. Această măsură este...
Ultima oră
Pe aceeași temă