22.8 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSocialAdministratiePista Aeroportului Băneasa intră în reparații: Aeroportul își suspendă activitatea pentru trei...

Pista Aeroportului Băneasa intră în reparații: Aeroportul își suspendă activitatea pentru trei săptămâni

Elicopterele instituţiilor de stat vor fi singurele care vor putea opera zboruri, fără restricţii

Lucrările de intervenţie şi întreţinere la pista Aeroportului Internaţional Bucureşti Băneasa ”Aurel Vlaicu” vor dura 3 săptămâni, iar pe perioada executării lucrărilor, aeroportul va fi închis.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei a anunţat că „elicopterele instituţiilor de stat vor putea opera zboruri, fără restricţii”. Compania anunţă începerea lucrărilor și la platforma aeroportuară şi la căile de rulare Alpha şi Delta ale AIBB AV”.

Lucrările vizează o suprafaţă totală de aproximativ 69.000 mp şi se desfăşoară în perioada 1 – 21 octombrie, fără a afecta traficul aerian regulat de pasageri, întrucât operatorii aerieni şi-au programat suspendarea activităţii pe Aeroportul Băneasa în luna septembrie, odată cu închiderea sezonului de vară, notează news.ro.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 2.125.000 euro, iar executantul este SC Porr Construct SRL. Această investiție face parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a infrastructurii aeroportuare, cu scopul de a îmbunătăți siguranța și eficiența operațiunilor aeriene.

În acest an, pe Aeroportul Băneasa s-au înregistrat 103.000 pasageri și 14.000 de curse spre destinații ca Madrid, Malaga, Sevilla, Antalya, Hurghada, Bodrum, Heraklion și Dalaman. 

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Joe Biden întâlnire importantă cu omologul său din Emiratele Arabe Unite

Preşedintele american, Joe Biden, s-a întâlnit luni la Washington cu preşedintele Emiratelor Arbae Unite (EAU), Mohammed bin Zayed al-Nahyan, cu care a discutat despre...

Percheziții la clanurile implicate în conflictul de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Poliţiştii efectuează, marţi dimineaţă, 11 percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov în dosarul deschis după ce două clanuri s-au luat la bătaie în oraşul...

Plaja de la Costinești va fi extinsă. Va avea o lățime de 100 de metri

Vești bune pentru turiști: plaja de la Costinești va fi extinsă, similar cu cea din Mamaia. Vor fi construite diguri pentru a lărgi și...
Ultima oră
Pe aceeași temă