23.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăPoliticăCiolacu promite revoluția medicală: Investiții masive în fiecare județ

Ciolacu promite revoluția medicală: Investiții masive în fiecare județ

În PNRR sunt prevăzute peste două miliarde de euro pentru modernizarea infrastructurii sistemului sanitar

Invitat la evenimentul ”Viitorul se construieşte azi! Sănătatea unei naţiuni pleacă de la sănătatea copiilor noştri”, premierul Marcel Ciolacu a reamintit de investițiile care vor schimba sistemul de sănătate din România.

”Am urmărit cu prioritate câteva puncte esenţiale, iar cel mai important dintre acestea a fost să răspundem nevoilor acute de investiţii în sănătate. De aceea, astăzi, pot vorbi despre investiţiile fără precedent, care vor schimba faţa sistemului medical. În fiecare judeţ al ţării avem, în acest moment, investiţii masive care vor transforma sistemul medical în beneficiul direct al pacienţilor şi personalului medical.  Doar în PNRR sunt prevăzute peste două miliarde de euro pentru modernizarea infrastructurii sistemului sanitar românesc”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Premierul a vorbit și despre construcția spitalelor regionale, care vor avea dotări de ultimă generație.

”Din această primăvară am început construcţia a trei spitale regionale la Iaşi, Cluj şi Craiova. În paralel, am început să construim şi să modernizăm spitale judeţene, dar şi să dotăm cabinetele medicilor de familie, să modernizăm, să dotăm cu echipamente medicale ambulatoriile de specialitate. Şi tot cu fonduri din PNRR am început procesul de digitalizare a spitalelor, a Caselor de Asigurări de Sănătate, dar şi a Ministerului Sănătăţii şi  unităţilor din subordine”, a precizat Ciolacu.

Marcel Ciolacu s-a referit şi la proiectele de digitalizare a spitalelor din ţară și la faptul că au fost deblocare angajările în sistemul medical, notează news.ro.

”În total, investim 745 de milioane de lei în peste 200 de proiecte de digitalizare  a spitalelor din ţară. Scopul este simplu.  Creşterea accesului la servicii de sănătate de calitate, optimizarea managementului, planificarea resurselor umane şi reducerea erorilor. Alte şapte miliarde de lei sunt alocate pentru spitale noi şi moderne, echipate şi dotate la cele mai înalte standarde. Am deblocat angajările pentru aproximativ 13.000 de posturi vacante din spitale şi serviciile de ambulanţă. Trebuie să lucrăm mai mult, împreună cu autorităţile locale şi organizaţiile neguvernamentale, pentru a aduce personal medical în zonele unde acesta nu există.”, a mai declarat premierul.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

VIDEO Cinci persoane sunt acuzat că au furat peste 20.000 de lei din mașina unui tânăr care a murit într-un accident

Cinci persoane sunt suspectate că au furat din mașina tânărului de 20 de ani care a murit în accidentul de la Bumbești Pițic. Acestea...

Crin Antonescu: Klaus Iohannis are ca obiectiv principal preluarea conducerii Partidului Național Liberal

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a declarat într-o emisiune la Antena 3 că, în opinia sa, Klaus Iohannis are ca obiectiv principal preluarea...

Ce să alegi între un SRL și un PFA în 2024?

Răspunsul la această întrebare nu poate fi unul general valabil, ci din contra, depinde de particularitățile fiecărei afaceri în parte. În prezentul articol ne-am propus...
Ultima oră
Pe aceeași temă