22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăInternaționalVIDEO Cel puțin 51 de persoane au murit într-o explozie de la...

VIDEO Cel puțin 51 de persoane au murit într-o explozie de la o mină de cărbune din Iran

O explozie de gaz într-o mină de cărbune din provincia iraniană Khorasan de Sud a ucis cel puțin 51 de persoane și a rănit 20, a anunțat presa de stat din Iran.

Accidentul a fost cauzat de o explozie de gaz metan în două blocuri, B și C, ale minei administrate de compania Madanjoo.

Guvernatorul provinciei South Khorasan, Ali Akbar Rahimi, a declarat pentru televiziunea de stat: „Șaptezeci și șase la sută din cărbunele țării este furnizat din această regiune și în jur de opt până la zece companii mari lucrează în regiune, inclusiv compania Madanjoo”.

Operațiunea de salvare din blocul B ar fi fost finalizată. Din cei 47 de muncitori care se aflau în acest bloc, 30 au murit și 17 au fost răniți, a declarat Rahimi.

Operațiunile de salvare din blocul C au început. Densitatea metanului în acest bloc este ridicată, iar operațiunea va dura între trei și patru ore, a adăugat el.

)

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...

Zelenski țintește NATO, UE și puterea armelor

Kievul rămâne secret cu privire la conținutul unui „plan de victorie”, pe care Zelenski vrea să-l discute întâi cu Joe Biden, săptămâna viitoare Pe lângă invitația...

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...
Ultima oră
Pe aceeași temă