22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăPoliticăUn maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are la dispoziţie

Prezent la o întâlnire cu Organizația de Femei din PNL, Nicolae Ciucă a declarat că, deși suntem la mijlocul unui exercițiu financiar, România a atras foarte puține fonduri europene.

”Partidul Naţional Liberal a fost cel care a realizat cea mai mare absorbţie de fonduri europene când a fost la guvernare şi a atras cele mai multe fonduri străine. Nu asta am vrut să scot în evidenţă, ci să vă spun faptul că, din păcate, în momentul actual, din cadrul 2021-2027 nu s-au absorbit nici măcar 3% şi suntem cam la jumătatea parcursului. Numai anul viitor nu ne apropiem de 2027”, a afirmat Nicolae Ciucă sâmbătă, în faţa reprezentantelor Organizaţiei de Femei a PNL, scrie news.ro.

El a spus că acestea sunt lecţii ”identificate”, nu ”învăţate”. „Sunt chestiuni pe care aşa, cum am spus, le-am învăţat, sunt lecţii învăţate. Eu le-aş spune lecţii identificate, pentru că învăţată este după ce ai pus-o în practică pe cea identificată. Noi, deocamdată doar le-am identificat”, a completat Nicolae Ciucă.

La începutul anului trecut, Nicolae Ciucă declara că:

„Nu ne permitem să pierdem niciun eurocent din fondurile alocate de către Uniunea Europeană. Sunt banii care au asigurat atât derularea reformelor, cât și susținerea economiei, dezvoltarea mediului antreprenorial din România și, desigur, atragerea de investiții, astfel încât să putem să discutăm de o predictibilitate și stabilitate economică și, desigur, să putem să ne facem planuri pentru viitor. Toate aceste planuri nu vizează nimic altceva decât îmbunătățirea calității vieții cetățenilor români și acesta este obiectivul Guvernului României”, afirma fostul premier Nicolae Ciucă. 

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă