25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportTenisJucătoare de tenis cunoscute la pariuri

Jucătoare de tenis cunoscute la pariuri

Tenisul feminin a oferit, de-a lungul timpului, partide memorabile ce nu pot fi uitate de pasionații acestui sport. Nume importante din circuitul WTA au intrat în istorie atât pentru talentul desăvârșit, cât și pentru numărul de trofee câștigate.

Dacă vrei să știi ce tenismene și-au pus amprenta pe acest sport, îți recomand să rămâi aproape pentru că în cele ce urmează îți voi pune la dispoziție un top 3 cele mai bune jucătoare de tenis din lume.

Istoria tenisului feminin

Sportul alb a luat naștere în secolul al XIX-lea, iar de atunci până în prezent acesta a evoluat din toate punctele de vedere. Originile datează încă din secolul al XIV-lea, când călugării europeni au creat un astfel de joc pentru a se distra.

Dacă ne raportăm la tenisul modern, anii 1859 – 1865 au fost deschizătorii acestui sport, iar în 1874 s-a fondat primul club de tenis din lume.

Primele turnee cu o mare importanță istorică în tenis au avut loc la Wimbledon, Londra în anul 1877. Patru ani mai târziu, in 1881, americanii au deschis pentru prima dată U.S.Open, iar 10 ani mai târziu, în 1991, a fost organizat și marele turneu din Paris, French Open. 

De la primele turnee, până în prezent, tenisul a fost într-o continuă dezvoltare. Fie că vorbim de stil, tehnică, echipament, premii, jucători, toate acestea s-au perfecționat, ajungându-se astăzi ca tenisul să fie unul dintre cele mai iubite sporturi de pe glob.

Aceste competiții sunt prezente și astăzi în mediul online din Romania și îți oferă posibilitatea de a miza oricând pe jucătoarea preferată. Totuși, înainte de asta, citește mai multe păreri despre unibet aici pentru a te familiariza cu una dintre cele mai mari platforme gambling.

Top 3 cele mai bune jucătoare de tenis din istorie 

Am pregatit o listă cu cele mai bune 3 jucătoare de tenis din istorie. 

Aceste sportive au activat la profesioniști între anii 1975 si 2022. Din păcate, nu există o sportivă care înca joacă în circuitul WTA și care să facă parte din acest top.

1. Serena Williams

Fără îndoială, Serena Williams este jucătoarea care a revoluționat lumea tenisului feminin. Aceasta este atât cea mai bună jucătoare a ultimelor 2 decenii, cât și cea mai bună din istorie.

Și-a început cariera de jucătoare profesionistă în anul 1994, pe vremea când avea doar 13 ani. În cei 28 de ani în care a activat în cadrul celor mai mari turnee WTA, a câștigat 73 de titluri, dintre care 23 au fost de Grand Slam.

Pe lângă aceste turnee, Serena a cucerit și medalia de aur de la Jocurile Olimpice din anul 2012, dar și 5 turnee ale Campioanelor.

Aceasta a făcut o echipă incredibilă și la dublu alături de sora sa, Venus, reușind să ridice deasupra capului numeroase trofee, mai exact 14.

După multe pauze cauzate atât de accidentări, cât și de nașterea fetiței sale, Serena a decis să se retragă definitiv din circuit în anul 2022, după o carieră impresionantă, care o poziționează în topul tenismenelor din întreaga lume.

2. Steffi Graf

Jucătoarea germană, Steffi Maria Graf și-a făcut apariția în tenisul profesionist în anul 1982, la doar 13 ani. Timp de 17 ani, perioada în care a activat în circuitele WTA, a reușit să obțină 107 titluri.

Cu 22 de trofee de Grand Slam, Steffi deține recordul tenisului mondial pentru cea mai lungă perioadă în care a fost clasată pe prima poziție. Aceasta a fost lider mondial timp de 377 de săptămâni.

Anul 1988 a fost unul uimitor pentru tenismena din Mannheim, reușind pentru prima dată în istorie să câștige toate cele 4 trofee de Mare Slam ale anului, Wimbledon, Roland Garros, U.S.Open și Australian Open.

S-a retras în glorie, de pe poziția a-3-a în lume, asta după ce și în ultimul ei an de carieră a reușit o victorie uimitoare la Roland Garros împotriva Martinei Hingis, după un meci de 3 seturi în care a revenit de la 0-1.

3. Martina Navratilova

În anul 1975, după o lungă perioadă în care a activat în turneele regionale, își face apariția la profesioniști Martina Navratilova, o adolescentă din Praga în vârstă de 19 ani.

Cu toate că nimeni nu îi oferea prea multe șanse la început, aceasta a reușit să uimească rapid lumea tenisului, reușind în cei 19 ani de carieră să obțină 167 de titluri din Era Open.

A dominat tenisul anilor 70-80, fiind recunoscută atât pentru serviciul impecabil, cât și pentru faptul că niciodată nu obosea.

Ea deține recordul de titluri Grand Slam câștigate, mai exact 59 în total, atât în probele de simplu, cât și în cele de dublu și dublu mixt. Pe deasupra, este și deținătoarea recordului de titluri la Wimbledon, reușind să câștige acest trofeu de 9 ori.

Și-a încheiat activitatea de tenismenă în anul 1994, la 38 de ani, iar cariera impresionantă o clasează în top 3 cele mai bune jucătoare de tenis din lume.

Cele mai citite

Kituri profesionale pentru extensii de gene: ce conțin și cum să le folosești?

Te specializezi în domeniul extensiilor de gene sau ești deja un lash artist cu experiență? Indiferent câte seturi de extensii ai aplicat până acum,...

Kituri profesionale pentru extensii de gene: ce conțin și cum să le folosești?

Te specializezi în domeniul extensiilor de gene sau ești deja un lash artist cu experiență? Indiferent câte seturi de extensii ai aplicat până acum,...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă