22.8 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiUcraina se teme că Rusia spionează cu ajutorul Telegram și interzice aplicația

Ucraina se teme că Rusia spionează cu ajutorul Telegram și interzice aplicația

Ucraina a interzis utilizarea aplicației de mesagerie Telegram pe dispozitivele oficiale utilizate de oficiali de stat, personal militar și angajați importanți, deoarece consideră că inamicul său Rusia poate spiona atât mesajele, cât și utilizatorii, a declarat un organism de securitate de top, notează Reuters.

Ucraina a interzis Telegram pe dispozitivele oficialilor de rang înalt

Consiliul pentru Securitate Națională și Apărare a anunțat restricțiile după ce Kyrylo Budanov, șeful agenției ucrainene de informații militare GUR, a prezentat Consiliului dovezi ale capacității serviciilor speciale rusești de a spiona platforma, se arată într-o declarație.

Însă Andriy Kovalenko, șeful centrului Consiliului de Securitate pentru combaterea dezinformării, a postat pe Telegram că restricțiile se aplică doar dispozitivelor oficiale, nu și telefoanelor personale.

Telegram este foarte utilizată atât în Ucraina, cât și în Rusia și a devenit o sursă esențială de informații de la invazia rusă în Ucraina în februarie 2022.

Dar oficialii de securitate ucraineni și-au exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la utilizarea sa în timpul războiului.

Cu sediul în Dubai, Telegram a fost fondată de rusul Pavel Durov, care a părăsit Rusia în 2014 după ce a refuzat să se conformeze cererilor de a închide comunitățile de opoziție de pe platforma sa de socializare VKontakte, pe care a vândut-o.

Durov a fost arestat la aterizarea în Franța în luna august, în cadrul unei anchete privind infracțiuni legate de pornografie infantilă, trafic de droguri și tranzacții frauduloase pe Telegram.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Directiva europeană privind industria textilă: Pașaport digital și materii recuperabile obligatorii, din 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, toate produsele din sectorul textilelor, confecțiilor și pielăriei vor fi obligate să aibă un pașaport digital, conform unei directive...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Generația Z și „teatrul productivității”: schimbări în implicarea angajaților pe piața muncii

Experții observă o tendință în creștere printre angajați, din diverse industrii, de a participa la ceea ce se numește „teatrul productivității” – o activitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă