22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSocialCNAIR anunță modernizarea Transfăgărășanului pentru prelungirea sezonului turistic

CNAIR anunță modernizarea Transfăgărășanului pentru prelungirea sezonului turistic

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) plănuiește modernizarea Transfăgărășanului, ceea ce va permite extinderea perioadei în care drumul este deschis circulației, a declarat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Proiectul urmărește nu doar îmbunătățirea siguranței rutiere, ci și dezvoltarea turismului în zonă, prin amenajarea de parcări și puncte de belvedere („viewpoint-uri”) care vor spori atractivitatea pe Transfăgărașan, conform unui raport Agerpres.

Cu ocazia aniversării a 50 de ani de la inaugurarea oficială a Transfăgărășanului, pe 20 septembrie 1974, Cristian Pistol a subliniat importanța acestui drum național, proiectat și construit integral de specialiști români.

Inginerul Chireac Avădanei, care a contribuit la stabilirea traseului, a jucat un rol esențial în acest proiect strategic, la fel ca în construcția Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Situat la o altitudine de 2.042 metri, Transfăgărășanul este a doua cea mai înaltă șosea alpină din România, după Transalpina.

Renumit pentru peisajele sale spectaculoase, drumul atrage anual mii de turiști români și străini, fiind unul dintre cele mai importante puncte turistice din România.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Greu și în liga a doua din Turcia! Dorin Rotariu a ajuns la 9 luni fără fotbal

Dorin Rotariu (29 de ani) încearcă să-și relanseze cariera la Ankaragucu, în liga secundă din Turcia, însă mijlocașul nu a reușit încă să debuteze...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...
Ultima oră
Pe aceeași temă