22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalScădere drastică a înmatriculărilor de mașini electrice în UE și România, pe...

Scădere drastică a înmatriculărilor de mașini electrice în UE și România, pe fondul reducerii subvențiilor

Înmatriculările de mașini electrice noi în Uniunea Europeană și România au înregistrat o scădere semnificativă în august 2024, pe fondul reducerii subvențiilor și a ofertei limitate de modele accesibile.

În Uniunea Europeană, s-au înmatriculat doar 92.000 de mașini full-electrice, față de 165.000 în august 2023, ceea ce reprezintă o scădere de 44%.

Cota de piață a vehiculelor electrice a scăzut la 14,4%, de la 21% în anul precedent.

Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în:

  • Germania: scădere de 68%.
  • Franța: scădere de 33%.

În total, în primele opt luni din 2024, în UE au fost înmatriculate 902.000 de mașini electrice, ceea ce reprezintă o scădere de 8% comparativ cu aceeași perioadă din 2023.

România, în primele opt luni s-au înmatriculat 6.877 de mașini full-electrice, comparativ cu aproape 10.000 în 2023.

În luna august, au fost înmatriculate 494 de mașini electrice, față de 1.608 în august 2023, marcând o scădere de 69%.

Alte tipuri de combustibili în România:

  • Mașini pe benzină: 34.800 înmatriculate în primele opt luni, o scădere de 5%.
  • Mașini diesel: 14.500, o creștere de 29%.

În ciuda scăderii segmentului de vehicule electrice, piața auto totală din UE a înregistrat o creștere în primele opt luni, ajungând la 7,18 milioane de unități. Totuși, luna august a adus o scădere de 18% a vânzărilor totale.

Scăderea semnificativă a înmatriculărilor de mașini electrice indică probleme legate de costuri și subvenții, dar și o încetinire a adopției acestui tip de vehicul, în special pe marile piețe europene.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Monaco a învins-o pe Barcelona! Cine e puștiul minune care a adus victoria

George Ilenikhena, autorul golului de 2-1 în meciul dintre Monaco și Barcelona, a devenit deja un specialist în stabilirea de recorduri. La doar 18 ani,...

Cum să îți amenajezi livingul cu fotolii puf eco?

Vrei să îți amenajezi livingul diferit? În cazul acesta, poți opta pentru mobilier inedit, așa cum sunt și fotoliile puf eco. Aceasta alegere...

Generația Z și „teatrul productivității”: schimbări în implicarea angajaților pe piața muncii

Experții observă o tendință în creștere printre angajați, din diverse industrii, de a participa la ceea ce se numește „teatrul productivității” – o activitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă