17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialRomanii cuceresc galaxia pe calculator

Romanii cuceresc galaxia pe calculator

Primul joc pe calculator suta la suta romanesc, intitulat "Romanii in spatiu”, a fost lansat pe piata, la sfarsitul saptamanii trecute, cu o luna mai devreme decat anuntasera initial creatorii acestuia. Jocul este disponibil, deocamdata, doar in reteaua de distributie Rodipet, pe CD, si costa 15 RON.
Produsul a iscat, insa, mari controverse din cauza continutului sau initial. El avea ca tema principala dominatia romanilor asupra galaxiei. „Insurgentii maghiari” se opuneau politicii de expansiune, iar jucatorul era invitat sa ii extermine. Datorita mediatizarii jocului de catre mass-media din Ungaria si din Romania, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) s-a autosesizat, anuntand masuri impotriva creatorilor jocului.
In aceste conditii, timisorenii care au conceput acest produs s-au vazut nevoiti sa schimbe story-ul, inlocuind ungurii cu extraterestri. De altfel, jocul a fost mult imbunatatit, atat din perspectiva povestii in sine, cat si a graficii.
Coperta jocului este una inedita, fiind mai degraba o antireclama. „Acest joc este o porcarie”, „Este un joc mediocru spre prost” – sunt numai cateva dintre aprecierile (apartinand unor politicieni romani) de pe copertile CD-ului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă