22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportFotbalRațiu, dorit în cele mari campionate ale Europei!

Rațiu, dorit în cele mari campionate ale Europei!

Andrei Rațiu a făcut un meci mare în La Liga, la începutul acestei săptămâni, iar prestația sa nu a trecut neobservată.

Presa din Spania a scris că fundașul român este pe lista mai multor cluburi de top din Premier League, Serie A și Bundesliga.

„Fulgerul” Rațiu, dorit în Premier League, Serie A și Bundesliga

Andrei Rațiu a fost numit omul meciului în victoria Rayo Vallecano împotriva Osasunei, scor 3-1, după ce a marcat unul dintre cele mai importante goluri ale echipei sale. Prestația sa, notată cu 8,36 de platforma WhoScored, l-a adus în atenția marilor cluburi europene. Jucătorul de 26 de ani a impresionat nu doar prin reușita sa, dar și prin contribuțiile defensive și ofensive, ceea ce i-a asigurat un loc în cea mai bună echipă din cele cinci mari ligi europene.

Presa spaniolă, în special As.com, a subliniat viteza incredibilă a fundașului român, poreclindu-l „fulgerul lui Rayo”. Rațiu a fost cel mai rapid jucător din La Liga în două etape distincte, atingând viteze de peste 35 km/h, ceea ce a atras atenția cluburilor din Premier League, Bundesliga și Serie A. În ciuda interesului marilor echipe europene, Rayo Vallecano intenționează să facă tot posibilul pentru a-l păstra, considerându-l un element esențial în planurile pe termen lung ale antrenorului Inigo Perez.

Cu toate acestea, ascensiunea lui Rațiu nu a fost una ușoară. După ce a revenit dintr-o accidentare la coapsă, el a fost capabil să își recapete forma și să devină din nou un jucător de bază pentru echipa sa. Evoluțiile sale constante, atât la nivel de club, cât și pentru echipa națională, l-au transformat într-unul dintre cei mai promițători fundași ai României, iar cota sa de piață a crescut considerabil după EURO 2024.

Duminică, Andrei Rațiu ar putea reveni pe teren în meciul contra lui Atletico Madrid, contând pentru cea de-a șasea etapă din La Liga. Totodată, fundașul român este așteptat să fie convocat din nou la echipa națională în luna octombrie, pentru partidele din Liga Națiunilor împotriva Ciprului și Lituaniei.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă