17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSportFotbalCiprian Tătărușanu va da lovitura de start în FCSB - Petrolul Ploiești

Ciprian Tătărușanu va da lovitura de start în FCSB – Petrolul Ploiești

Ciprian Tătărușanu, fostul portar al naționalei României și al FCSB, și-a anunțat retragerea din fotbal pe 11 septembrie, la vârsta de 38 de ani, printr-un mesaj emoționant pe rețelele sociale.

Ciprian Tătărușanu va da lovitura de start în FCSB – Petrolul Ploiești

În mesajul său, Tătărușanu a spus că este timpul să „agațe ghetele în cui”, încheindu-și astfel o carieră impresionantă.

La scurt timp după acest anunț, fostul portar s-a întors în România și a apărut îmbrăcat în echipamentul FCSB, echipa sa de suflet.

De asemenea, Tătărușanu a confirmat că va fi prezent la meciul dintre FCSB și Petrolul, care va avea loc pe stadionul Ghencea, un gest care arată legătura sa puternică cu fostul său club. El va da și startul partidei.

„Vă aștept sâmbătă la meciul cu Petrolul, unde voi și eu prezent pentru prima oară pe noul stadion din Ghencea”, a transmis Tătărușanu pe Facebook-ul celor de la FCSB.

Ciprian Tătărușanu este unul dintre cei mai apreciați și constanți portari români din ultimul deceniu, având o carieră impresionantă atât la nivel de club, cât și la echipa națională. Tătărușanu a ajuns să fie cunoscut pentru reflexele sale rapide, plasamentul excelent și calmul de pe teren, devenind un simbol al siguranței în poartă.

Tătărușanu și-a început cariera profesionistă la echipa de juniori a clubului Juventus București, de unde a fost remarcat pentru abilitățile sale. Primii pași în fotbalul profesionist i-a făcut la Gloria Bistrița, unde a început să atragă atenția marilor cluburi din România.

Evoluțiile sale solide la Bistrița au condus la transferul său la una dintre echipele de top ale țării, Steaua București, în 2009.

La Steaua, Tătărușanu a devenit rapid un titular incontestabil, contribuind la câștigarea mai multor trofee, inclusiv două titluri de campion al României (2013, 2014), și afirmându-se drept unul dintre cei mai buni portari din campionat. Evoluțiile sale remarcabile pe scena internă și europeană au atras atenția echipelor din străinătate.

În 2014, Ciprian Tătărușanu a făcut pasul către fotbalul mare, semnând un contract cu echipa italiană Fiorentina. La clubul din Serie A, românul a impresionat încă din primul sezon, adaptându-se rapid la cerințele unui campionat puternic și devenind titularul de drept în poarta echipei.

Timp de trei sezoane, Tătărușanu a evoluat constant pentru Fiorentina, unde a fost apreciat pentru jocul său solid între buturi.

După experiența din Italia, Tătărușanu a ajuns la cluburi precum FC Nantes în Franța și, mai târziu, la Olympique Lyon, unde a continuat să joace la un nivel înalt.

De asemenea, a trecut și pe la AC Milan, unde a fost adus inițial ca rezervă, dar a fost titularizat în mai multe meciuri din cauza accidentării titularului Gianluigi Donnarumma, evoluând cu succes într-un club de tradiție din Europa.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în...

Cultură de canabis descoperită într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica

Procurorii DIICOT au descoperit două culturi de canabis în județul Neamț, una amplasată într-o comună și cealaltă într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica....

Adrian Petre s-a râzgandit! Fostul atacant al naționalei de tineret nu se mai retrage

După ce a semnat cu Concordia Chiajna în această vară, Adrian Petre și-a reziliat contractul, dar conducerea clubului l-a convins să revină asupra deciziei. Adrian...
Ultima oră
Pe aceeași temă