17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSportFotbalDinamo caută întăriri! Pitu și Dobre sunt pe lista lui Kopic

Dinamo caută întăriri! Pitu și Dobre sunt pe lista lui Kopic

După un început promițător de sezon, Dinamo București negociază aducerea a doi mijlocași importanți, Alexi Pitu și Alexandru Dobre, pentru a întări echipa în următoarea perioadă.

Chiar dacă fereastra de transferuri s-a închis în Liga 1, cluburile încă pot legitima jucători liberi de contract, iar Dinamo profită de această oportunitate. Echipa din „Ștefan cel Mare” se află pe locul 3 în clasament, cu 15 puncte după primele 9 runde, dar antrenorul Zeljko Kopic își dorește mai multă consistență în mijlocul terenului și în atac, acolo unde accidentările i-au dat mari bătăi de cap.

Pitu și Dobre, posibilele soluții pentru mijlocul lui Dinamo

Dinamo este în discuții pentru transferul lui Alexi Pitu (22 de ani) și Alexandru Dobre (26 de ani), doi fotbaliști care au rămas fără angajament după despărțirile de Bordeaux, respectiv Famalicao. „Câinii” au deschis negocierile, iar discuțiile se află într-o fază incipientă, conform gsp.ro.

Alexi Pitu, liber de contract după retrogradarea echipei sale Bordeaux, este un mijlocaș de perspectivă, dorit și de Farul Constanța, unde ar putea lucra din nou cu Gică Hagi. Pitu, care a ajuns la Bordeaux în ianuarie 2023 pentru 2.000.000 de euro, a evoluat în 44 de meciuri pentru francezi, reușind să înscrie un gol și să ofere două pase decisive. Mai mult, fiind internațional U21, este eligibil pentru regula U21 din Liga 1.

De cealaltă parte, Alexandru Dobre și-a reziliat contractul cu Famalicao, după ce a evoluat pentru echipa portugheză în 36 de meciuri, marcând 4 goluri și oferind 3 pase decisive. În ciuda acestor statistici, Dobre nu a avut evoluții constante, fiind titular doar în 16 meciuri. Totuși, el a acumulat experiență și a fost parte din loturile naționale U17, U21 și U23 ale României, ceea ce îl face o opțiune atractivă pentru Dinamo.

Dacă negocierile se vor concretiza, Pitu și Dobre ar putea aduce un plus de valoare echipei și ar contribui la menținerea lui Dinamo pe o pantă ascendentă.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Medic stomatolog condamnat la zece ani de închisoare pentru lipsire de libertate și agresiune sexuală asupra influenceriței Lolrelai

Un cutremur a zguduit lumea medicinei dentare după ce medicul Costin Iulian Berechet a fost condamnat la zece ani de închisoare cu executare. Berechet,...

Marius Marin revine după accidentare! Ce au spus italienii

După o evoluție impresionantă în meciul Pisa - Salerno, Marius Marin este gata să revină în echipa sa, în ciuda unei contracturi musculare suferite. Marius...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă