La ședință participă reprezentanți de la Apele Române și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență
Reprezentanții instituțiilor care urmăresc cotele Dunării vor merge în teren să verifice digurile, să vadă dacă sunt în regulă, la depozitul de la Mihăilești și lângă Fetești unde au mai fost probleme în trecut și unde se fac lucrări.
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că autoritățile sunt în alertă și monitorizează permanent situația. „Fără îndoială că suntem în alertă. Colegii mei sunt convocaţi aproape zilnic pe acest subiect. Vârful de debit îl vom înregistra cel mai probabil la sfârşitul acestei luni, fie pe data de 28, fie pe data de 29 septembrie, în funcţie de precipitaţiile pe care le avem, şi în Serbia, în funcţie de ceea ce se mai întâmplă în bazinul superior al Dunării”.
Ministrul a reamintit anul 2006, atunci când la intrarea în ţară, la Baziaş, s-a înregistrat un debit record de 15.800 metri cubi/secundă.
„Experienţa anului 2006, atunci când la intrarea în ţară, la Baziaş, am avut un debit record de 15.800 metri cubi/secundă ne spune că ar trebui să gestionăm fără probleme un debit de 9.500-9.800 metri cubi/secundă pe care îl aşteptăm pe cifrele de astăzi. Asta nu înseamnă că suntem mai puţin alertaţi şi că suntem mai puţin pregătiţi. Dimpotrivă, ar trebui să însemne că toate instituţiile statului român îşi fac datoria”, a afirmat Fechet.
În şedinţa de Guvern de miercuri, Ministrul Mediului a propus, o listă de investiţii care să fie demarate în regim de urgenţă în judeţele Galaţi şi Vaslui, în principal proiecte privind amenajări hidrotehnice cu caracter nepermanent, cu rolul de a proteja comunele, printre acestea numărându-se şi finalizarea barajului de la Suhurlui.