16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialMarire de organigrama la CJ Galati: un om la 10 miliarde investite!

Marire de organigrama la CJ Galati: un om la 10 miliarde investite!

La ultima sedinta de plen a Consiliului Judetean Galati, majoritatea PC-PSD si minoritatea PNL-PD si-au continuat confruntarile, punctul de pe ordinea de zi care a animat cel mai mult controversele fiind o majorare cu inca 60 de posturi a organigramei aparatului propriu al consiliului.
In urma cu ceva timp, intre grupari a avut loc o negociere si se cazuse la pace pentru o majorare cu 40 de posturi, dar prin proiectul de hotarare au mai fost plusate 20 de posturi. Vicepresedinta CJ Galati, Marcela Sighinas (PNL), le-a reprosat consilierilor PC si PSD ca „inainte de plecarea in concediu” s-au inteles intr-un fel, iar dupa revenirea ei din vacanta constata altceva.
Presedintele CJ Galati, Eugen Durbaca, a raspuns insa cu propriile argumente: „Aveam foarte multe activitati neacoperite. De exemplu, cabanele de la Vladesti si Zatun, lacul Zatun, pe care dorim sa le introducem in circuitul turistic. Numai aici este nevoie de 25 de oameni. Plus alte compartimente: a crescut volumul activitatii de investitii, de la 7 persoane vom creste la 15. Avem de gand sa facem un credit de 600 miliarde de lei, care se va imparti, pe comune, pentru drumuri, ulite, alimentare cu apa, scoli si gradinite, unde de asemenea sunt necesari oameni in plus. Nu puteam face aceste lucrari cu cei 160 de oamenii pe care ii aveam”.
Alt argument al presedintelui CJ a fost ca noua organigrama ar fi primit avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. La vot, majorarea organigramei cu cele 60 de posturi a fost aprobata cu cele 22 de voturi ale majoritatii PC-PSD, fiind inregistrate doua voturi impotriva si 7 abtineri ale consilierilor judeteni PNL si PD. Probabil ca nu vor fi probleme in ceea ce priveste majorarea fondului de salarii al consiliului, dar in privinta creditului de 600 de miliarde pe care ar urma sa-l angajeze consiliul judetean, pentru demararea investitiilor coordonate de cei 60 de noi salariati, s-ar putea ivi insa ceva necazuri. In anul 2004, CJ Galati a angajat un credit de 270 de miliarde, care in 2005-2006 a redus capacitatea consiliului de a continua unele investitii demarate si dezvoltarea altora noi. Intentiile conducerii consiliului sunt generoase, dar angajarea unui credit de doua ori mai mare ar putea afecta si mai sever situatia.

Cele mai citite

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă