21.5 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăSectoarele economice cu cele mai mari și cele mai mici salarii medii nete....

Sectoarele economice cu cele mai mari și cele mai mici salarii medii nete. Unde se câștigă cel mai bine

Sectorul energetic, IT-ul, transporturile aeriene și telecomunicațiile oferă cele mai mari salarii în România, conform ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică.

În luna iulie, cele mai ridicate salarii medii nete au fost înregistrate în industria de fabricare a produselor de cocserie și prelucrare a țițeiului, cu un venit lunar de 13.052 de lei.

Pe locul doi se află sectorul IT, cu salarii de 11.636 de lei, care a dominat în lunile anterioare. Transporturile aeriene ocupă a treia poziție, cu o medie salarială de 11.030 de lei, urmate de extracția petrolului și a gazelor naturale, cu 10.402 lei.

În topul celor mai bine plătite domenii, cu salarii de peste 10.000 de lei pe lună, se regăsesc și activitățile de editare, inclusiv software, cu un venit mediu de 10.000 de lei.

Unde sunt cele mai mici salarii din economie

Pe de altă parte, cele mai mici salarii din economie sunt în industria de confecții, unde media salarială este de doar 3.054 de lei, urmată de sectorul HoReCa (hoteluri și restaurante), cu 3.180 de lei.

Urmează tăbăcirea și finisarea pielor (3.478 de lei), și fabricarea de mobilă (3.516 de lei).

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Numărul morților din atacul cu pagere din Liban a ajuns la 12, a declarat ministrul libanez al Sănătății

Printre cele 12 persoane ucise, se află și o fetiță de 8 ani. Cel puțin 2 800 de oameni au fost răniți, în atacul...

Harlem Gnohere și-a anunțat retragerea din fotbal!

Harlem „Bizonul” Gnohere, unul dintre cei mai valoroși străini care au trecut prin fotbalul românesc, a anunțat că se retrage din activitate la vârsta...

400 de dosare de daună au fost avizate, în urma inundațiilor din Moldova și Dobrogea

64% dintre aceste dosare de daună sunt pentru județul Galați Peste 82% dintre aceste daune au fost notificate în baza asigurărilor de locuințe. Diferența o...
Ultima oră
Pe aceeași temă