17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSportFotbalHarlem Gnohere și-a anunțat retragerea din fotbal!

Harlem Gnohere și-a anunțat retragerea din fotbal!

Harlem „Bizonul” Gnohere, unul dintre cei mai valoroși străini care au trecut prin fotbalul românesc, a anunțat că se retrage din activitate la vârsta de 36 de ani, afectat profund de moartea tatălui său.

Cariera lui Harlem Gnohere a fost marcată de succese notabile, inclusiv titluri de golgheter atât la Dinamo, cât și la FCSB. După o activitate de peste două decenii pe terenul de fotbal, „Bizonul” a decis să își încheie cariera în această vară. Deși a semnat recent un contract cu amatorii belgieni de la US Dinantaise, Gnohere a realizat rapid că nu mai are motivația necesară pentru a continua.

„Moartea tatălui meu mi-a luat dorința de a mai juca”

Pe contul său de Instagram, Gnohere a explicat motivul deciziei sale, dezvăluind impactul emoțional devastator al pierderii tatălui său: „Ultimele aplauze. În primul rând, mulțumesc familiei și în special tatălui meu pentru sfaturile primite de-a lungul carierei. Mulțumesc surorilor și fraților mei pentru sprijinul din toți acești ani și aș vrea să vă mulțumesc și vouă pentru dragoste.

Cu inima îndurerată anunț că fotbalul la nivel înalt e gata pentru mine. M-am distrat mult la echipele la care am jucat. Moartea tragică a tatălui meu m-a afectat mult, am încercat să mă repun pe picioare, dar fără succes.

Sunt sigur că i-ar fi plăcut să mă vadă altfel la finalul carierei, dar din păcate lipsa lui îmi ia dorința de a juca fotbal.

Mulțumesc pentru încredere fiecărui club la care am jucat. Transmit fiecărui antrenor un mare MULȚUMESC și ne vom revedea curând. Semnat, Bizonescu.”

Harlem Gnohere s-a născut la Paris pe 21 februarie 1988 și a început junioratul la AS Cannes și Troyes. După un parcurs variat în ligile inferioare ale fotbalului european, a ajuns în România, unde a făcut senzație cu Dinamo și FCSB. La Dinamo, Gnohere a înscris 24 de goluri în 58 de meciuri, iar la FCSB a marcat 51 de goluri în 115 meciuri. Este al treilea cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1, după Wesley și Eric de Oliveira.

După plecarea de la FCSB în vara lui 2020, Gnohere a evoluat pentru Mouscron și, după o perioadă de 15 luni fără club, a semnat cu FC Flenu și ulterior cu US Dinantaise. Decizia sa de a se retrage marchează sfârșitul unei cariere de succes și o pierdere mare pentru fanii care l-au admirat de-a lungul anilor.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Prețul energiei va exploda. Creșteri și de 120% mai mari pe facturi

În prezent, există oferte de la un singur furnizor pe platforma ANRE, pentru perioada post plafonare Un studiu realizat de Asociația Energia Inteligentă arată care...

Hackerii iranieni au trimis informații despre campania lui Trump, în tabăra democraților

Un purtător de cuvânt al campaniei vicepreședintelui Kamala Harris a spus că doar „câteva persoane au fost vizate de aceste e-mailuri” Hackerii iranieni au luat...

Bărbat prădat de soție și de socrul său. Hoții au dat foc casei și au furat 200.000 de euro

Un incendiu izbucnit într-o locuință din Bragadiru a scos la iveală un caz de furt. După ce polițiștii au intervenit duminică la solicitarea unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă