17.8 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSportFotbalLegenda fotbalului italian, Salvatore Schillaci, a murit la 59 de ani

Legenda fotbalului italian, Salvatore Schillaci, a murit la 59 de ani

Salvatore „Toto” Schillaci, eroul Italiei de la Campionatul Mondial din 1990, a murit la vârsta de 59 de ani, după o lungă luptă cu cancerul.

Salvatore Schillaci, cunoscut de toată lumea drept „Toto”, a fost un simbol al fotbalului italian, fiind eroul care a condus naționala Italiei până în semifinalele Campionatului Mondial din 1990. Născut pe 1 decembrie 1964, la Palermo, Schillaci a început să joace fotbal în cartierul său, unul dintre cele mai dure din oraș, fiind susținut întotdeauna de tatăl său, un zidar dedicat, care l-a încurajat să urmeze o carieră în sport.

Cariera sa a avut un început modest, fiind nevoit să lucreze ca brutar, negustor ambulant și la o vulcanizare, înainte de a ajunge la echipe de top precum Juventus, Inter Milano și Jubilo Iwata. Cu toate acestea, momentul de glorie absolută pentru Schillaci a venit în timpul Campionatului Mondial din 1990, când a început turneul ca rezervă, dar a devenit rapid un jucător cheie. 

A pierdut lupta cu cancerul

În doar patru minute de la intrarea sa pe teren în meciul de debut împotriva Austriei, Schillaci a deschis scorul și a continuat să marcheze în meciurile împotriva Cehoslovaciei, Uruguayului, Irlandei și Argentinei, ducând Italia până în semifinale. A devenit golgheterul turneului cu 6 goluri.Performanțele sale remarcabile i-au adus locul doi în clasamentul Balonului de Aur, după germanul Lothar Matthäus.

Fostul atacant fusese internat la secția de pneumologie a Spitalului Civic din Palermo pe 9 septembrie 2024, unde a pierdut în cele din urmă lupta cu cancerul. Medicii care l-au tratat pe Schillaci au menționat că, deși starea sa părea să se îmbunătățească datorită terapiilor farmacologice care i-au redus nevoia de oxigen, organismul său nu a mai putut rezista în fața bolii.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Autoturism de lux dispărut din Germania, găsit de polițiștii de frontieră în Portul Constanța

Un autoturism de lux, dispărut din Germania, a fost identificat de polițiștii de frontieră în Portul Constanța, fiind pregătit pentru export către Georgia. Vehiculul,...

MAE: Avertizare de călătorie pentru Ungaria

Restricţiile vor fi aplicate de autorităţile ungare pe fondul temerilor cu privire la creşterea semnificativă a debitului Dunării în zilele următoare În contextul inundaţiilor recente,...

Mașină de aproape o jumătate de milion de dolari, la Registrul Auto Român

O mașină în valoare de aproape o jumătate de milion de dolari a fost adusă la Registrul Auto Român pentru efectuarea inspecției tehnice. Mașina...
Ultima oră
Pe aceeași temă