17.8 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăEconomieBănci & Asigurări400 de dosare de daună au fost avizate, în urma inundațiilor din...

400 de dosare de daună au fost avizate, în urma inundațiilor din Moldova și Dobrogea

64% dintre aceste dosare de daună sunt pentru județul Galați

Peste 82% dintre aceste daune au fost notificate în baza asigurărilor de locuințe. Diferența o reprezintă pagubele înregistrate de companiile care erau protejate de o poliță de asigurare. Este o analiză realizată la nivelul asigurătorilor membri ai UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare).

“Suntem alături de cei care trec prin momente dificile. Tocmai pentru a veni în sprijinul locuitorilor, companiile de asigurări au arătat o mobilizare rapidă în vederea constatării daunelor, acolo unde existau asigurări încheiate”, a declarat Alexandru Ciuncan, președinte UNSAR.

Inundațiile se află în topul riscurilor de care se tem românii, atunci când se gândesc la locuințele lor. Un sondaj arată că 21% dintre proprietarii de locuințe consideră că inundațiile le-ar putea afecta casele, la un moment dat. 

“Deși doar mai puțin de 20% dintre locuințe și companii beneficiază de protecția unei asigurări facultative, despăgubirile plătite cresc de la un an la altul. Nevoia de protecție oferită de polițele de asigurare este mai mult decât evidentă”, a precizat Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăți, în cadrul UNSAR, scrie Hotnews.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Kelemen Hunor îl îndeamnă pe Klaus Iohannis să devină senator, după modelul Ion Iliescu, la terminarea mandatului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marţi seara, că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, poate deveni senator, cu derogare în Parlament, la fel...

Amnistia fiscală stârnește suspiciuni din cauza grabei și lipsei de comunicare, avertizează experții

Amnistia fiscală recent adoptată de guvern continuă să ridice semne de întrebare, în special din cauza grabei cu care a fost aprobată și a...

INS: Câştigul salarial mediu brut în 2022 a fost de 77.416 lei

Salariaţii cu studii superioare au avut o pondere de 36,5%, iar femeile au reprezentat majoritatea, cu 58,5% La nivelul anului 2022, câştigul salarial mediu brut...
Ultima oră
Pe aceeași temă