17.7 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSocialPrimăria București testează un nou sistem de combatere a țânțarilor cu drone

Primăria București testează un nou sistem de combatere a țânțarilor cu drone

Primăria Municipiului București a demarat o inițiativă inovatoare pentru combaterea țânțarilor, prin utilizarea dronelor pentru dezinsecție, o tehnologie modernă menită să îmbunătățească eficiența tratamentelor împotriva acestor insecte.

Prima acțiune de testare a dronelor va avea loc miercuri, 18 septembrie, la ora 9:00, în Parcul Cișmigiu, potrivit unui comunicat oficial.

Municipalitatea subliniază că drona are capacitatea de a ajunge în zone greu accesibile și pe suprafețe extinse, unde metodele tradiționale nu sunt la fel de eficiente.

Fluxul de aer generat de elicele dronei permite o dispersare uniformă a substanțelor dezinsectante pe o rază de 360 de grade, crescând astfel eficiența tratamentelor împotriva țânțarilor.

Tehnologia ar putea transforma modul în care sunt gestionate insectele dăunătoare în orașele mari, mai ales în spațiile verzi.

La evenimentul de testare va participa și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pentru a evalua personal eficacitatea acestei soluții tehnologice de dezinsecție, scrie News.ro.

Această inițiativă face parte dintr-un program mai amplu al primăriei pentru a găsi metode mai eficiente și ecologice de combatere a țânțarilor, în special în parcuri și alte spații publice unde populațiile de insecte pot deveni o problemă pentru locuitori.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

UEFA Champions League. Clubul care va câștiga liga va primi un bonus de 9,9 milioane de euro

Ediția 2024/2025 a UEFA Champions League aduce schimbări majore în formatul competiției, fiind pentru prima dată când se aplică noua structură introdusă de UEFA. În...

Recviem în Klaus bemol – Academia Catavencu

La Cotroceni a avut loc recent ceremonia de decorare a sportivilor români. Președintele României, domnul Klaus Werner Johannis, i-a felicitat și le-a spus...

Angel Tîlvăr și drona prietenoasă – când Kalinka răsună la stână!

Întrebat de ce Armata nu a doborât dronele rusești intrate duminică în spațiul aerian românesc, Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr a precizat: „Nu aveau...
Ultima oră
Pe aceeași temă