14.4 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSocialLondra, Antalya și Istanbul, în topul destinațiilor preferate de pe Aeroportul Otopeni,...

Londra, Antalya și Istanbul, în topul destinațiilor preferate de pe Aeroportul Otopeni, depășind rutele de business

Pentru prima dată în istoria datelor furnizate de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, care administrează Aeroportul Otopeni, destinaţiile Londra, Antalya și Istanbul se situează în top trei cele mai frecvente rute aeriene din România, notează Ziarul Financiar.

Această schimbare evidențiază creșterea popularității vacanțelor în străinătate în rândul românilor, eclipsând destinațiile de business tradiționale.

Conform datelor din perioada verii, Aeroportul Otopeni a înregistrat 988 de zboruri către Londra, 698 către Antalya și 551 către Istanbul.

Londra, cunoscută drept un important centru de afaceri și orașul cu una dintre cele mai mari comunități de români din Europa, rămâne o destinație predominant de business, cu mai puțin de 10% dintre călători venind pentru turism, conform lui Alin Burcea, CEO al agenţiei Paralela 45 și președintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Totuși, apariția Istanbulului în top reprezintă o surpriză, având în vedere că până acum nu se afla printre primele trei destinații.

Topul destinațiilor s-a schimbat în funcție de ofertele de călătorie

„Istanbulul este o surpriză plăcută. Antalya este deja o destinație preferată pentru vacanțele de vară, dar Istanbulul, probabil, atrage prin prețurile accesibile, fiind mai ieftin decât alte orașe europene, precum Viena,” a explicat Burcea.

Anterior, Viena, acum pe locul patru, ocupa o poziție fruntașă datorită numărului mare de călătorii de afaceri efectuate de români.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Locomotiva unui tren de călători a luat foc într-o gară din Cluj

Un incident grav a avut loc luni, 17 septembrie, pe calea ferată, când un incendiu a izbucnit în locomotiva unui tren de călători care...

Reacţia unui turist din Polonia în drum spre Grecia după ce a văzut cum ninge pe Transalpina

La munte, au căzut primele ninsori din acest sezon. Pe Transalpina, drumarii deszăpezesc deja şoseaua, iar mai mulţi turişti au avut de suferit din...

PMP și Forța Dreptei fac alianță și îl susțin pe Ludovic Orban la prezidențiale

Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi partidul Forţa Dreptei (FD) au anunţat, luni, că formează o alianță în perspectiva alegerilor parlamentare și prezidențiale de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă