13.2 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăPoliticăPMP și Forța Dreptei fac alianță și îl susțin pe Ludovic Orban...

PMP și Forța Dreptei fac alianță și îl susțin pe Ludovic Orban la prezidențiale

Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi partidul Forţa Dreptei (FD) au anunţat, luni, că formează o alianță în perspectiva alegerilor parlamentare și prezidențiale de la finele anului. Candidatul alianței la prezidențiale va fi Ludovic Orban, liderul FD, anunță B1Tv.

Amintim că aceste două partide și USR au format o alianță la alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie, numai că, recent, USR a anunțat că a luat decizia de a candida singură la scrutinele de la sfârșitul anului.

PMP și FD poartă discuții și cu alte partide de dreapta pentru un pol autentic de dreapta


„ Azi se naşte un pol politic de dreapta, un pol autentic pregătit de cea mai importantă bătălie din acest an. PMP şi FD au decis azi, în forurile de conducere, să pună bazele unei noi alianţe politice. Azi se naşte o adevărată forţă de dreapta, formată din PMP şi FD, o alianţă politică liberal-conservatoare, care va intra în bătălia de la prezidenţiale şi parlamentare. (…)

Dreapta are obligaţia să vină cu soluţii pentru că românii au obosit să asiste la o mare înşelătorie pe care o vinde PNL. Cei care stau în pat cu PSD nu pot fi o soluţie pentru electoratul de dreapta”, a declarat Eugen Tomac, liderul PMP.

Acesta a mai precizat că ei poartă discuții și cu Alternativa Dreaptă şi Partidul Naţional Ţărănesc ”Maniu Mihalache”.

Ludovic Orban și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale: „Candidatura mea vreau să însemne un mesaj de încredere şi speranţă“

Ludovic Orban, președintele Partidului Forța Dreptei, și-a anunțat luni candidatura la alegerile prezidențiale din acest an. El va reprezenta alianța politică formată din Partidul Mișcarea Populară (PMP) și Forța Dreptei.

„Astăzi îi anunţ pe cetăţenii României că am luat decizia de a intra în competiţia pentru alegerea preşedintelui României. Am luat decizia de a candida la funcţia de preşedinte pentru că o consider o obligaţie morală pe care o am faţă de cetăţenii români şi un gest de responsabilitate faţă de viitorul României. Am o carieră politică de peste 30 de ani în care am urcat treaptă cu treaptă pe aproape toate funcțiile de demnitate publică în care am putut să îi servesc pe cetăţeni, de la cea de consilier local până la cea de premier, până la cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Sunt un om care am servit interesul public şi care am stat la dispoziţia cetăţenilor care mi-au acordat încrederea de peste 30 de ani, punând aproape tot timpul în plan secund lucruri care poate pentru alţi oameni au fost mai importante”, a declarat Ludovic Orban la Palatul Parlamentului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Focar de infecții la una dintre cele mai mari maternități din București

Un focar de infecții a fost depistat la una dintre cele mai mari maternități din București, unde mai multe paciente susțin că au contractat...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Focar de infecții la una dintre cele mai mari maternități din București

Un focar de infecții a fost depistat la una dintre cele mai mari maternități din București, unde mai multe paciente susțin că au contractat...
Ultima oră
Pe aceeași temă