15.7 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialVanatorul de crocodili a murit!

Vanatorul de crocodili a murit!

Australianul Steve Irwin, vanatorul de crocodili („Crocodile Hunter”) si neinfricatul protector al animalelor, urmarit si admirat in emisiuni difuzate pe Discovery Channel si Animal Planet, personalitate care s-a bucurat de o uriasa popularitate, a fost ucis luni de intepatura unei pisici de mare.

Entuziastul si curajosul naturalist, in varsta de 44 de ani, a fost intepat de o pisica de mare, pe care a calcat in mod accidental, in timp ce filma pentru un documentar subacvatic in regiunea Batt Reef, in afara orasului Port Douglas din nord-estul statului Queensland, Australia, in jurul orei locale 11.00. Desi ceilalti membri ai echipajului de pe barca lui Irwin (Croc One) au chemat imediat un elicopter de salvare si i-au acordat si primul ajutor constand in tehnici de resuscitare cardio-pulmonara, echipa medicala a sosit prea tarziu. Reprezentantii serviciului de ambulanta au declarat ca Irwin a suferit o rana prin intepare in partea stanga a pieptului si imediat a fost constatat decesul.

Crocodile Hunter

Sotia sa, Terri, americanca de origine, a fost informata de moartea sotului de catre politie in timp ce se afla in Tasmania, unde facea escaladari. In urma decesului lui Steve, au ramas doi copii orfani, fiica lor Bindi Sue, in varsta de 8 ani, si fiul lor Bob, care urmeaza sa faca 3 ani in decembrie.
Cei doi s-au cunoscut in 1991, cand Terri a sosit intr-o vacanta in Australia si a vizitat Australia Zoo ce-i apartinea lui Irwin. A fost dragoste la prima vedere, ei casatorindu-se sase luni mai tarziu.
Emisiunea care l-a facut celebru pe Steve a fost „Crocodile Hunter” si a fost difuzata pentru prima oara in Australia in 1992, fiind preluata de Discovery ulterior. Sotia i s-a alaturat in realizarea documentarelor, aparand alaturi de Steve in spectacole de televiziune din 2002 in filmul „The Crocodile Hunters: Collision Course”.

Un curaj iesit din comun

In ultimii ani Steve Irwin a fost criticat pentru ca in ianuarie 2004, pentru a impresiona publicul ce vizita sectia de reptile a gradinii zoologice Australia Zoo, a hranit un crocodil de aproximativ 4 m cu o halca de carne pe care o tinea cu o mana, in timp ce cu cealalta isi tinea copilul in varsta de o luna. Desi a fost acuzat ca a incalcat regulile de siguranta, autoritatile nu l-au actionat in justitie. De asemenea, putin mai tarziu in acelasi an a fost acuzat ca s-a apropiat prea mult de pinguini, de o foca si de spatele unei balene in timp ce filma un documentar. Irwin a negat ca ar fi facut ceva rau, iar in urma investigatiilor Departamentul de Mediu australian a recomandat sa nu se ia masuri in acest caz.
Irwin s-a nascut in 22 februarie 1962 la Melbourne (sudul Australiei) si a fost crescut in Queensland de parinti, care detineau un mic parc cu reptile, pe care in 1992 l-a preluat Steve, redenumindu-l „Australia Zoo”. Initial, tanarul Irwin captura crocodili ce constituiau o amenintare pentru anumite zone rezidentiale contra unui comision.
De-a lungul timpului, Steve Irwin a filmat 46 de documentare vizionate de 200 de milioane de persoane, precum si peste 20 de episoade din „The Crocodile Hunter Diaries”.

Ucigasa

Pisica de mare are corpul plat, o coada cu tepi veninosi si traieste pe fundul apei, fiind de cele mai multe ori atat de bine camuflata incat devine invizibila. Aceasta creatura nu este agresiva, iar ranirea intervine de cele mai multe ori accidental, atunci cand inotatorii sau scafandrii pasesc pe ea din greseala.
– Steve Irwin a prins primul crocodil la varsta de noua ani, a avut intalniri aproape mortale cu cele mai periculoase animale care populeaza padurile si raurile lumii. Spunea ca nu a fost muscat de vreun sarpe veninos sau de vreun crocodil si ca cele mai grave rani i-au fost provocate de papagali: „Nu stiu ce se intampla cu papagalii, insa ei ma ciupesc tot timpul. Unul a incercat odata sa-mi rupa nasul. Au ceva impotriva mea”.
– In iunie 2006, Harriet, o broasca testoasa gigant din Galapagos, considerata printre cele mai in varsta creaturi din intreaga lume, a murit in gradina lui Irwin. Aceasta apartinuse, dupa toate probabilitatile, colectiei cunoscutului naturalist Charles Darwin.

Cele mai citite

Mașină lovită de tren în Argeș. Șoferul a scăpat cu viață

Un bărbat de 51 de ani a fost implicat într-un accident grav într-o comună din județul Argeș, după ce mașina sa a fost lovită...

19 candidaturi au fost respinse la alegerile prezidențiale. Doi candidați au fost respinși

Până în prezent, pentru alegerile prezidențiale din 2024 din România, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă