22.8 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDenuntatorul prefectului de Iasi pastreaza terenul transferat

Denuntatorul prefectului de Iasi pastreaza terenul transferat

Dupa ce i-a infundat cu denuntul sau pe prefectul Iasiului si pe directorul Administratiei Domeniilor Statului, omul de afaceri Dorin Forna ramane cu cele 3 hectare de teren de langa complexul comercial Metro, a carui valoare depaseste 600.000 de euro. Punerea in posesie urmeaza sa se faca in maximum trei luni, dupa derularea etapelor legale pentru eliberarea titlului de proprietate.

Semnarea de catre prefectul Radu Prisacaru, chiar in dimineata flagrantului, a hotararii Comisiei Judetene de Fond Funciar prin care Norinei Forna i s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra a 16 hectare de teren peste drum de “Metro" a reprezentat ultima etapa importanta inaintea eliberarii titlului.

In 2008, primarul PNL trebuia sa fie prefectul penal

Un sondaj de opinie, tinut acum secret de PNL Iasi, facut cu numai o saptamana inaintea organizarii flagrantului de mita de la Prefectura Iasi, il dadea drept primarul municipiului Iasi in 2008 tocmai pe Radu Prisacaru. “Avea peste 60% din sufragiile iesenilor si o majoritate absoluta pentru propunerea in Partidul National Liberal. Este tanar si parea ca are o cariera politica stralucitoare. Acum ne este frica sa organizam vreun sondaj. PNL ar fi sub pragul electoral la Iasi", a precizat managerul firmei angajate de PNL pentru acel sondaj de opinie. Dupa parerea analistilor, PNL Iasi si presedintele filialei, Relu Fenechiu, au o cadere drastica de imagine din cauza cutremurului din Prefectura Iasi. Cota PNL inainte de flagrantul de mita se situa intre 15 si 18%, acum fiind sub 5%. Pe de alta parte, Baroul de Avocati Iasi a anuntat ca au inceput procedurile de excludere din randul avocatilor a lui Toni Cristian Baltag, arestat dupa flagrantul de mita de la Prefectura Iasi. Chiar daca Baltag i-a denuntat pe toti cei implicati in primirea necuvenita a celor 3 hectare de pamant, el nu este iertat de colegi pentru ca a participat la o asemenea actiune tenebroasa. “Faptul ca a recunoscut nu il avantajeaza pe Baltag cu nimic. A recunoaste nu este egal cu a primi circumstante atenuante. O recunoastere, indiferent cat ar cantari, nu-l avantajeaza. Nu inteleg ce s-a intamplat. Ori s-a pierdut, ori mi se pare o treaba nelalocul ei", a precizat maestrul Adrian Mogos, decanul Baroului de Avocati Iasi.

Cele mai citite

Cu ajutorul unui implant dentar, zâmbetul nu (mai) are vârstă!

Dantura joacă un rol esențial nu doar în funcționalitatea zilnică, ci și în stima de sine și în aspectul estetic. Pentru multe persoane în...

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...
Ultima oră
Pe aceeași temă