5.2 C
București
duminică, 10 noiembrie 2024
AcasăSpecial"Pe cand megadivertismente?"

„Pe cand megadivertismente?”

Telespectatorii mai vor sa se si destinda, sa se binedispuna, satui fiind de necazurile lor zilnice. Televiziunile, majoritatea lor au insa, acum, ocupatii electorale. Totusi, cu putina insistenta, mai poti descoperi divertisment de calitate la "Megastar", la "Dansez pentru tine", si la alte cateva emisiuni, pentru ca restul sunt vorbe si iar vorbe, plus filme la miez de noapte.
Telespectatorii nostri sunt pasionati de concursurile divertisment, se implica in sustinerea participantilor cu tot sufletul. "Dansez pentru tine" de la Pro TV ramane emisiunea de varf a sezonului. Nu trebuie insa ignorat nici concursul de cautare a unor noi interpreti ai muzicii usoare, "Megastar" de la Prima TV. si-a schimbat formula implicand formatii, si competitia e acerba, starneste vii comentarii.

 

Nu trebuie ignorata munca din culise a "instructorului" muzical al celor ce aspira a deveni artisti, Crina Mardare, un dascal de exceptie in domeniu. si nu trebuie uitata nici contributia juriului la cizelarea si prin sfaturi profesioniste a ambitiosilor concurenti, chiar daca pe unii ii irita spiritul critic manifestat de jurati.
 Ariana Marin (e-mail): "(…) Urmaresc cu mult interes «Megastar» si cred ca e un concurs necesar ca sa mai apara si alte vedete decat cele prefabricate prin diverse mijloace (…) Sunt insa nemultumita de asprimea comentariilor juriului. Sa urce pe scena si sa cante dansii, daca sunt asa priceputi. Adeseori sunt prea rai, si imi pare rau ca sunt totusi simpatici, luati fiecare in parte (…) Andreea Raicu este insa cea mi minunata si e tare mamoasa cu bietii concurenti (…)

 

De ce nu mai face TVR «scoala vedetelor» ca era o emisiune foarte necesara, cu adevarat o scoala? Pe cand si alte «megadivertismente» ca ne-am saturat de talk-show-uri insipide? (…)". Tanara noastra cititoare se pare ca nu e prea documentata in privinta juriului. Aura Urziceanu este si a fost o mare voce a muzicii usoare, a jazz-ului international, lui Adrian Despot ii sunt cunoscute calitatile macar de la "Vita de vie", Razvan Mazilu este o personalitate in dansul contemporan, iar Virgil Iantu e absolvent de conservator si a fost in baching vocals, in formatia The Fifties care il avea drept solist pe stefan Banica Jr. Au tot dreptul acesti artisti sa fie aspri cu cei care cred ca a canta muzica usoara inseamna doar a te fatai pe o scena, de la dreapta la stanga, in fustita scurta. La "Megastar" nu trebuie scapate nici "fazele haioase" cu acei aspiranti la rolul de concurent care ne arata ca… multa lume amarata avem prin preajma.

 

O alta "faza haioasa" ni s-a servit insa la "Povestiri de noapte" la Acasa, unde Cabral si afectatul sau partener de prezentare, Mircea Solcanu, o aveau drept invitata pe Marinela Nitu, sa ne povesteasca despre… succesul ei in America, fiind considerata o vedeta. Amarata arata infiorator, cu un machiaj de vrajitoare, dar cu nesimtire se credea vedeta, poate in memoria Luceafarului huilei caruia ii era candva "pretena". Este penibil sa poti prezenta astfel de persoane drept… "artiste". "Megastar" tocmai asta arata, ca in muzica usoara, sa fii artist presupune talent dar si foarte multa munca pentru cizelarea talentului, daca il ai, fireste. Emisiunea este excelenta si demonstreaza ca nu-i un lucru chiar usor muzica asta usoara, si nu silicoanele iti dau dreptul de a aparea pe sticla micilor ecrane. Ce poate intelege, totusi, despre statutul de vedeta un telespectator tanar cand se uita la "Povestiri de noapte", si o vede pe Marinela hlizindu-se fara rost si stalcind limba romana pentru ca a uitat-o ca a stat peste ocean?

Intrebari fara raspuns
Revenind la cititoarea noastra, raspunsuri la intrebarile sale sunt greu de dat. Postul public este ca un vapor ce a luat apa la bord si a inceput sa se scufunde. La TVR, "scoala vedetelor" era o emisiune cu aceleasi bune intentii ca si "Megastar", pastrand proportiile investitiilor in realizarea sa si conceptul formatului. Din pacate, postul caruia ii platim obligatoriu taxa, a eliminat din grila emisiunea, considerand ca sunt mult mai utile pentru tineri concursurile de Miss sau fotomodele! Printre concurentii de la "Megastar" am zarit insa si participanti la "scoala vedetelor". Cat priveste "megadivertismentele" solicitate de public epoca lor se pare ca a apus, pentru ca putine mai sunt acele televiziuni care detin realizatori, producatori profesionisti, cat si interes in a investi fonduri substantiale pentru realizarea lor.

 

Au disparut pana si editiile Antenei 1 cu "Genialii", care readuceau in atentia publicului personalitati artistice de marca. Se prefera suse cu "blondele" si alte papusele, cu prezentatori vulgari si umor trivial, in decoruri incropite, cu dansatori amatori.
Sa speram ca este o perioada de "tranzitie" spre programele de sarbatori, de Revelion, si toate fortele artistice sunt concentrate in scopul de a ne delecta la sfarsit de an si inceput de an nou. Dar pana atunci, ne mananca zilele o campanie electorala ridicol reflectata de televiziuni. Se pare ca nici realizatorii si nici majoritatea "catindatilor" n-au aflat ca suntem in campanie electorala pentru Parlament si nu pentru alegerile locale!

Cele mai citite

Acțiunile Tesla explodează, urcând capitalizarea companiei la peste 1 trilion de dolari

Tesla înregistrează un avans spectaculos al acțiunilor, cu o creștere de peste 8% doar astăzi, depășind pragul de 1 trilion de dolari la capitalizarea...

Obezitatea și riscul de polipi endometriali – Ce trebuie să știi?

Obezitatea este una dintre principalele probleme ale lumii actuale și poate reduce șansele de a concepe un copil. Astăzi, aproximativ 30% din întreaga populație...

Acțiunile Tesla explodează, urcând capitalizarea companiei la peste 1 trilion de dolari

Tesla înregistrează un avans spectaculos al acțiunilor, cu o creștere de peste 8% doar astăzi, depășind pragul de 1 trilion de dolari la capitalizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă