5.4 C
București
luni, 9 decembrie 2024
AcasăSpecialConcerte si expozitii

Concerte si expozitii

Promenada Operei, la a treia editie

Sambata, 1 august 2009, incepand cu ora 21.30, Opera Nationala Bucuresti ii invita pe toti melomanii la cea de-a treia editie a Promenadei Operei, concert extraordinar desfasurat in aer liber, pe esplanada din fata institutiei. De fiecare data, pe esplanada teatrului s-au adunat mii de spectatori dornici sa guste din frumusetea muzicii clasice. Preluand modelul manifesta­rilor de amploare realizate de in­stitu­tiile de gen din Europa – precum ope­rele din Londra, Paris, Roma, Viena, Berlin, Madrid, Praga -, Opera Natio­nala din Bucuresti si-a propus ca acest eveniment sa devina traditional si sa se ridice la nivelul celorlalte institutii europene. Concertul din acest an va reuni tineri artisti lirici care s-au facut deja remarcati in cadrul productiilor ONB sau prin participarea la importante competitii internationale de gen: Antonela Barnat, Mihaela Ispan, Teodor Ilincai, Maria Jinga, Marius Manea, Bogdan Mihai, Aurelia Florian. Alaturi de tinerii solisti vor evolua si vedetele Operei Nationale: Eugen Secobeanu, Silvia Sorina Munteanu, Iordache Basalic si Mihaela Stanciu.

Programul evenimentului, prezentat publicului de catre Sever Voinescu, va include arii si duete celebre din opere si operete apartinand compozitorilor Giuseppe Verdi, Wolfgang Amadeus Mozart, Georges Bizet, Gioacchino Rossini, Gaetano Donizetti, Johann Strauss, Franz Lehár si altii. Solistii si orchestra ONB vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Accesul publicului la acest spectacol este liber.

Concert
Dirijor Tiberiu Soare
Opera Nationala Bucuresti
(Bd. M. Kogalniceanu nr. 70-72,
tel: 021.314.69.80) – Sambata, 1 august, ora 21.30. Intrarea: este libera.

Expozitii

Bulgarii din Romania – Obiecte de artizanat (foto 2)
Atestata documentar din veacul al XVII-lea in Banat, Muntenia si Dobrogea, comunitatea bulgara din Romania si-a conservat traditiile asa cum reiese si din prezentarea in cadrul expozitiei a obiceiului – si azi practicat in localitatea Branesti (jud. Ilfov) – numit "Carnavalul Cucilor". Obiceiul este practicat in prima zi dupa Lasata secului, cand tinerii din comunitate, costumati in diferite personaje, colinda satul pentru a marca intr-un mod simbolic sfarsitul iernii si sosirea primaverii. La Bucuresti, vor fi expuse costume populare, scoarte si tesaturi de interior, stergare, piese de ceramica sau metal si icoane, toate acestea facand parte din arta populara bulgara.
MUZEUL TARANULUI ROMÂN (Bd. Kiseleff nr. 3, tel. 021.317.96.60) – Expozitia poate fi vizitata de marti pana duminica, intre 10.00 si 18.00, in cadrul expozitiei permanente.

FotoAvia 2009
Fotografie. Expozitia vernisata cu ocazia Zilei Aviatiei cuprinde fotografii ce au ca subiect aviatia militara, civila si sportiva. Astfel, cele 50 de exponate cuprind imagini cu aeronave din toate categoriile: avioane, elicoptere, aeronave ultrausoare, planoare etc.
MUZEUL AVIATIEI (Str. Fabrica de Glucoza nr. 2-4, tel. 021.222.40.03) – Expozitia este deschisa pana pe 20 septembrie.

"Nicolae Darascu – magician al culorii"
Pictura. Expozitia comemoreaza 50 de ani de la disparitia marelui artist roman (1959-2009). Cele 60 de lucrari expuse cuprind peisaje si scene marine, inspirate de calatoriile sale in Sudul Frantei (Saint-Tropez), la Venetia, dar si la Balcic si in Dobrogea.
MUZEUL NATIONAL COTROCENI (Bd. Geniului nr. 1, tel. 021.317.31.07) – Expozitia este deschisa pana pe 3 august.

"Fragility of Being"
Fotografie. Starea de teroare declansata de regimul nazist, amenintarile globalizarii, alterarea valorilor, viata intr-un mediu tot mai inuman, anxietatile si evadarile – toate acestea determina in constiinta omului modern sentimentul de fragilitate a fiintei. Expozitia reuneste fotografii si creatii video semnate de 33 de artisti din Colectia de fotografie a Austriei, gazduita de Muzeul de Arta Moderna din Salzburg.
MUZEUL NATIONAL DE ARTA CONTEMPORANA (Str. Izvor nr. 2-4, Palatul Parlamentului – aripa E4, tel. 021.318.91.37) – Expozitia este des­chisa pana pe 16 august.

ION MINCU – "Desene si proiecte de arhitectura"
Expozitia cuprinde 35 de proiecte si desene, trei carnete cu 85 de schite, desene si acuarele cu peisaje si vestigii arheologice, toate acestea fiind expuse pentru prima oara intr-un muzeu.
MUZEUL NATIONAL DE ARTA AL ROMÂNIEI (Calea Victoriei nr. 49-53, tel. 021.313.30.30 – Expozitia este deschisa pana pe 30 octombrie.

Cele mai citite

Oracle finalizează în România o tranzacție globală de 28,3 miliarde de dolari

Aceasta este cea mai mare achiziție din istoria companiei americane Gigantul american Oracle, al doilea mare producător de software la nivel mondial după Microsoft, a...

Horaţiu Potra, reţinut pentru instigare publică şi nerespectarea regimului armelor

Întrebaţi despre o eventuală legătură între Horaţiu Potra şi Călin Georgescu, avocaţii consilierului au negat categoric existenţa unei conexiuni în acest dosar Horaţiu Potra, consilier...
Ultima oră
Pe aceeași temă