16 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Romania, un El Dorado fiscal? Cinci ţări cu taxe mai...

REVISTA PRESEI. Romania, un El Dorado fiscal? Cinci ţări cu taxe mai mici decât ale noastre

Adevărul scrie, joi, că banii trimişi acasă de românii plecaţi afară au atins minimul ultimilor nouă ani.

”Sumele transferate în ţară de românii de peste hotare s-au ridicat în primele nouă luni ale anului la mai puţin de 2,6 miliarde de euro, atingând nivelul minim al ultimilor nouă ani. Criza care persistă în ţările cu largi comunităţi de români şi şomajul ajuns la cote alarmante în aceste state îşi fac în continuare simţite efectele negative şi la noi în ţară. Sumele trimise în România de cei care muncesc peste hotare au atins în primele nouă luni din 2013 nivelul minim al ultimilor nouă ani, cifrele fiind chiar mai slabe decât în perioada 2009-2011, când valoarea remiterilor s-a prăbuşit”, scrie Adevărul.

Evenimentul Zilei prezintă, joi, un interviu cu antrenorul Şahtior Doneţk Mircea Lucescu, despre meciul România-Grecia din 1969: ”Am uitat să-i mulţumim lui Ceauşescu şi n-am mai luat primă de calificare în Mexic”.

În 16 noiembrie 1969 a avut loc un meci istoric România şi Grecia, decisiv pentru calificarea la Campionatul Mondial de fotbal din Mexic 1970. Căpitanul de atunci al naţionalei, Mircea Lucescu, a rememorat pentru EVZ momente inedite petrecute în urmă cu 44 de ani.

Gândul scrie despre reacţia armatei după prezentarea unui militar român care suferă de stres posttraumatic: ”SINDROMUL NU, boală incurabilă. RĂSPUNSUL ARMATEI după ce Gândul l-a găsit pe OMUL CARE NU EXISTĂ, militarul care se vedea „cu arma în gură”.

”Armata României suferă în continuare de „Sindromul NU”. După trei zile de tăcere şi numeroase solicitări din partea redacţiei gândul, Ministerul Apărării Naţionale reacţionează la cazul plutonierului în rezervă Florin Jalaboi, făcut public duminică sub titlul „Omul care nu există”, şi susţine şi acum că nu sunt cazuri de militari români diagnosticaţi cu stres posttraumatic. MApN face precizarea că acest NU se referă la evaluarea post-misiune şi la evaluările anuale, dar, din păcate pentru instituţia oamenilor tari, militarii există şi pot avea probleme şi între aceste evaluări. Simptomele de stres posttraumatic apar de multe ori la câteva luni după misiune, aşa cum ne-au explicat tocmai psihologii militari şi aşa cum a fost şi cazul lui Florin Jalaboi”.

Curentul titrează, joi: ”Gurul” Gregorian Bivolaru, răpus de propaganda anti-NATO şi anti UE !”.

”Decizia de condamnare a liderului spiritual MISA, Gregorian Bivolaru, la şase ani de închisoare pentru relaţii sexuale cu minore a fost motivată de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Pe lângă faptele de care este acuzat Bivolaru, în prezent azilant politic în Suedia, unde a primit numele de Magnus Aurolsson, declaraţiile inculpaţilor şi ale martorilor, motivarea deciziei instanţei cuprinde şi referiri la documente ultra-secrete. ”Curentul” vă prezintă, în exclusivitate, conţinutul documentului care a generat cruciada autorităţilor judiciare împotriva mişcării patronate de Gregorian Bivolaru, şi anume o notă a SRI pe baza căreia procurorii au început ancheta”.

Ziarul Financiar scrie, joi, despre grâul exportat de România: ”Japonia şi Coreea de Sud mănâncă grâu românesc de 32 mil. €”.

”Traderii din România au exportat în luna august aproape 180.000 de tone de grâu românesc către piaţa din Japonia şi din Coreea de Sud. Cumulat, valoarea exporturilor către aceste două destinaţii a fost de 32 de milioane de euro, potrivit datelor Eurostat, oficiul european de statistică”, scrie ZF.

Wall-Street.ro scrie, joi, despre statele cu taxe mai mici decât România: ”Romania, un El Dorado fiscal? Vecinii il contrazic pe Victor Ponta”.

”Premierul Victor spune, in replica la criticile aduse de investitorii straini fata de inasprirea fiscalitatii, ca „Romania nu poate fi El Dorado pentru toata lumea”. Wall-Street.ro ii transmite primului ministru ca nu avem nicio sansa sa fim un El Dorado in regiune, cata vreme multe tari vecine au taxe mult mai mici. Va prezentam cinci exemple de sisteme fiscale mult mai competitive in regiune”.

”Cea mai bună veste din Grecia! Chiricheş ar putea juca titular: „Am vorbit cu el, se simte bine”, scrie Gazeta Sporturilor.

”Diagnosticat cu fractură de piramidă nazală, Vlad Chiricheş ar putea forţa să joace din primul minut vineri seară contra Greciei. Aflat la Atena, Ioan Becali susţine că jucătorul lui Tottenham i-a transmis că va purta o mască şi sînt şanse să joace”, scrie GSP.

ProSport scrie, joi, despre alegerile pentru preşedinţia LPF: ”Atenţie, cade Mitică! Răsturnări incredibile de situaţie la alegerile pentru preşedinţia LPF: Gino conduce acum cu 13 la 5! Lista voturilor”.

 

Cele mai citite

Gigi Becali, după victoria FCSB-ului cu Dinamo: „N-am avut nicio emoție” – VIDEO

FCSB a obținut o victorie clară, 2-0, împotriva lui Dinamo în derby-ul de duminică seara, disputat pe Arena Națională în fața a 45.000 de...

Cum să alegi echipamentul tunel potrivit pentru spălătoria auto self-service?

Alegerea echipamentului potrivit pentru spălătoria auto self-service reprezintă o succesiune de decizii pe care este important să le iei în cunoștință de cauză,...

Diana Matei a dezvăluit ce salariu câștigă în cadrul MApN – VIDEO

Diana Matei, cunoscută pentru cariera sa de cântăreață de muzică de petrecere din România, a oferit detalii despre activitatea sa profesională în cadrul Ministerului...
Ultima oră
Pe aceeași temă