13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Preşedintele ANI, Horia Georgescu, l-a dat în judecată pe Mihai...

REVISTA PRESEI: Preşedintele ANI, Horia Georgescu, l-a dat în judecată pe Mihai Gâdea

Ziarul Curentul informează, luni, că preşedintele ANI, Horia Georgescu, l-a dat în judecată pe realizatorul TV Mihai Gâdea şi postul de televiziune Antena 3. Horia Georgescu cere despăgubiri morale în favoare de 25.000 de euro, considerând că onoarea şi demnitatea lui au fost terfelite într-o emisiune difuzată în luna septembrie, într-o dezbatere în care a fost acuzat că are peste 20 de procese pentru diferite abateri rutiere şi gesturi obscene în faţa poliţiştilor.

Jurnaliştii de la Gândul.info încearcă, luni, să explice ce deszăpezirea unui kilometru de drum costă în România DE CINCI ORI MAI MULT DECÂT ÎN FINLANDA. „Spre exemplu, în 2011, Finlanda a cheltuit 98 de milioane de euro pe deszăpezire, în medie 1.200 de euro pe kilometru. În aceeaşi perioadă, la Bucureşti preţul calculat era de 5.900 de euro pe kilometru. Explicaţia şefului CNADNR: În ţările nordice zăpada şi gheaţa nu sunt îndepărtate integral”.

Ziarul Adevărul deschide, luni, cu un articol intitulat: „Cum a tergiversat Oprişan judecarea dosarului său, timp de şapte ani. Tertipurile baronului de Vrancea”. Jurnaliştii scriu că „Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea, a reuşit, timp de şapte ani şi jumătate, să amâne termenele de judecată în marele „Dosar Căprioara”, în care este acuzat de corupţie. Ce sa întâmplat? Primari, care îi sunt subordonaţi în partid baronului, au refuzat audierile, unii foşti prefecţi şi-au pierdut subit memoria, iar poliţiştii i-au sfidat pe judecători”.

Revista Capital publică un articol în care prezintă încurcata poveste a averii lui Voiculescu. „Sutele de mili-oane de euro ale familiei Voiculescu au la origine afaceri externe derulate prin firmele Securităţii, dar şi un controversat testament al unui şi mai controversat om de afaceri arab”.

Ziariştii de la Evenimentul Zilei prezintă luni istoria SRI, de la Securitate la Serviciul Inteligent de Informaţii. „Patru şefi de serviciu secret, sub trei preşedinţi, au cunoscut în amănunt pericolele reale care au ameninţat siguranţa naţională. După aproape 24 de ani de la evenimentele din decembrie 1989 – cu lungi perioade în care foştii şefi ai SRI au fost implicaţi în scandaluri răsunătoare -, instituţia şi-a câştigat o bună reputaţie în rândurile serviciilor secrete ale NATO. S-a plecat de la Securitatea comunistă, care a comis atrocităţi pentru menţinerea lui Nicolae Ceauşescu la putere. Acum, SRI a reuşit să contribuie la menţinerea securităţii pe linia de graniţă a NATO„.

Jurnalul Naţional scrie despre scandalul politico-financiar „Ferma preşedintelui”. În tranzacţia cu capete de pod în Monaco, Pantelimon şi Rahova apar coincidenţe penale. „Desecretizarea” tranzacţiei pentru “Ferma prezidenţială Nana” aduce informaţii interesante legate de modul prin care familia Băsescu a intrat în proprietatea celor 290 de hectare de teren agricol. Actele devenite publice la presiunea mediatică ridică vălul asupra unor aspecte controversate ale acestei achiziţii care antrenează familia Băsescu într-un nou scandal politico-financiar”.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă