Ziarul Curentul scrie miercuri despre afacerile Bisericii Ortodoxe Române. „Biserica derulează afaceri prin intermediul unei întregi şerpării de firme, care acoperă tot soiul de domenii, de la construcţii la producerea de obiecte şi vestminte bisericeşti, şi de la pompe funebre la turism şi mass-media. La acestea se adaugă câteva ferme agro-viticole, crame, fabrici de cherestea şi materiale de construcţie, ba chiar şi o spălătorie chimică, chipurile, pentru sutane”.
Jurnaliştii de la stirileprotv.ro publică un articol despre cheltuielile absurde din bugetul pe 2014 al Camerei Deputaţilor. „Pentru anul viitor, deputaţii nu doar că vor avea la dispoziţie 50 de maşini noi pentru care trebuie să platesca leasing, dar îşi vor cumpăra mobilă mai arătoasă, materiale pentru curăţenie şi îşi vor renova sălile. Că să nu rămână înzăpeziţi la serviciu, deputaţii şi-au comandat pentru anul viitor şi un plug”.
Evenimentul zilei scrie că samsarii imobiliari din „Imperiul lui Mazăre” vor să pună pe butuci o carieră de piatră de care depinde finalizarea unor contracte strategice de zeci de milioane de euro. „Comisia de Fond Funciar din localitatea Lumina, aflată în judeţul Constanţa, discută zilele acestea retrocedarea unor terenuri care, potrivit legii, nu se poate face pe vechiul amplasament, pentru că au regim special. Contactat de EVZ şi întrebat de ce se retrocedează cariera de piatră întinsă pe 20 de hectare, primarul localităţii Lumina, Dumitru Chiru, a explicat că aşa a hotărât instanţa, deşi nu este normal”.
Adevărul a făcut o analiză a celor peste 1.000 de obiecţii depuse la la Legea descentralizării de deputatul PSD Mircea-Titus Dobre. Aflat la primul mandat de deputat, după ce a lucrat în brutăriile deţinute de familia sa, a depus nu mai puţin de 1.724 de amendamente, dintre cele 2004 înregistrate, la Legea descentralizării, asumată ieri de Guvernul Ponta. Cum a ajuns în această postură, explică deputatul: „Nu îmi aparţin toate acele amendamente. Ca secretar al Grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, am fost desemnat să le depun pe toate“.
Jurnalul Naţional dezbate tot dosarul Ferma preşedintelui. Jurnaliştii scriu că „lanţul suspiciunilor din jurul “Fermei preşedintelui” de la Nana are două verigi care pun familia Băsescu în situaţii extrem de sensibile. Ele pleacă chiar de la cuscrul lui Traian Băsescu, Bebe Ionescu, tatăl deja celebrului Syda, soţ al Elenei Băsescu. Bebe Ionescu are legături în „Dosarul Bancherilor” şi cu care au format consorţiul Luxten şi AEM Timişoara”.
Ziariştii de Cotidianul anunţă că o altă „bombă” aruncă în aer „Dosarul Elodia”: Firele de păr ridicate de anchetatori din casa lui Cioacă au dispărut în drum spre laborator. Ei au obţinut un document care desfiinţează, practic, Rechizitoriul Cazului „Elodia”, întrucît pune sub semnul îndoielii felul în care s-a derulat investigaţia criminalistică, dar redeschide, în acelaşi timp, supoziţia că probele din rîpă au fost plantate cu intenţia de a-l face pe Cioacă să-şi recunoască aşa-zisa „crimă”!
Ziarul Financiar prezintă miza financiară a descentralizării: 600 mil. lei şi 14.000 de angajaţi, transferaţi de la ministere la consiliile judeţene. „Proiectul nu este bine reglementat în stadiul în care a ajuns în Parlament, ar mai fi trebuit dezbătut, iar modul în care se face alocarea banilor acoperă eşecul proiectului regionalizării, prin care au existat posturi de conducere „promise“ unor baroni locali, spune profesorul Mircea Coşea”.