15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Sfânta manipulare! De dragul lui Ponta, sondajele comandate de putere...

REVISTA PRESEI: Sfânta manipulare! De dragul lui Ponta, sondajele comandate de putere sfidează logica, depășind 100%

Adevărul scrie despre România capitalismului de cumetrie: patru milionari din cinci au supt de la stat. Peste 80% dintre averile celor mai bogaţi o sută de români sunt construite pe baza relaţiei dintre oamenii de afaceri şi autorităţile statului. Metoda de calcul porneşte de la o cercetare The Economist. Studiu de caz: averile celor patru miliardari în dolari pe care România i-a dat în ultimii opt ani. Există însă şi multimilionari care şi-au ridicat averile nu prin afaceri cu statul, ci preponderent prin iniţiative în zona privată.
 Tot în Adevărul citim că La europarlamentare, miza e în buzunare: ce presupune un bilet „all inclusive“ spre Bruxelles. Parlamentul European pare a fi destinaţia de vis pentru oricine vânează venituri consistente cu minime bătăi de cap: salarii de mii de euro, pensii garantate fără plata contribuţiilor sociale şi, în plus, diurne pentru zilele de activitate oficială, fără ca aleşii să fie obligaţi să prezinte documente justificative.

Si tot în Adevărul citim EXCLUSIV Un fost poliţist dezvăluie abuzurile camarilei pesediste din Mehedinţi.Mirel Fota, fost criminalist la IPJ Mehedinţi, a fost nevoit să-şi dea demisia în 2012 din poliţie în urma şicanelor la care a fost supus de către superiorii săi din instituţie.

DRAMA de la Constanța. Cântăreața Nicoleta Cengher a pierit între RUINELE ARSE ale Restaurantului Beirut. Ultimul mesaj pe care l-a postat pe Facebook e cutremurător!, citim în Evenimentul Zilei. 

Una dintre artistele care au pierit în incendiul de la Constanța este Ioana Nicoleta Cengher, de 22 ani, cunoscută cu numele de scenă Nico. Artista era celebră pe Litoral și nu numai. A participat la spectacole alături de Connect-R sau Paraziții. Ironia sorții: ultimul mesaj lăsat pe Facebook, cu doar o oră înainte de izbucnirea sinistrului care i-a curmat viața, sună astfel:„Now you see fire!”, „Acum să vezi foc!”. În timp ce poliţişti criminalişti, procurori, pompieri, inspectorii ITM investighează împrejurările în care trei tinere au murit carbonizate şi patru persone au fost rănite în incendiul devastator izbucnit, seara trecută, în restaurantul Beirut, din centrul Constanţei, drama de pe Litoral se adâncește, odată cu aflare numelor celor trei fete decedate.

În Gândul citim despre Planul PSD pentru „eliberarea” a 1200 de aleşi locali. Şefii locali, la un pas să fie dezlegaţi de INCOMPATIBILITATE. În schimbul implicării în campanie, primarii şi preşedinţii CJ ai PSD cer partidului să îi scape de ANI. La o întâlnire în Poiana Braşov, Liviu Dragnea le-a promis sâmbătă că va redeschide urgent discuţia pentru „lămurirea regimului incompatibilităţilor” în care s-ar încadra, din calcule interne, în prezent aproximativ 1200 de aleşi locali. În sprijinul propriilor primari, vicepremierul invocă o scrisoare recentă din partea unui director al Comisiei Europene în care „spune ce spunem şi noi”. Surse guvernamentale au explicat însă pentru Gândul că aceasta a fost urmată de o a doua scrisoare, în care acelaşi director insista că „CE nu sugerează nicio modificare în privinţa regimului incompatibilităţilor” şi că România trebuie să rămână la recomandările din MCV.

În Curentul citim despre Sfânta manipulare! De dragul lui Ponta, sondajele comandate de putere sfidează logica, depășind 100%. Victor Ponta s-a înconjurat de o armată de sociologi, PR-iști, manipulatori și postaci care uneori se amestecă între ei pentru a lucra cât mai eficient la „cultul personalității virtuale” promovat de actuala guvernare. Chiar dacă prețurile cresc odată cu  creșterea prețului la combustibili, în urma celebrei taxe pe carburanți, echipa lui Ponta  se străduiește să ne arate zi de zi că premierul este cel mai iubit om politic din țară și că, dacă va accepta în cele di urmă să candideze la președinție vom fi norocoși că nu a decis să-și dedice timpul familiei, așa cum a anunțat că intenționează. Iar pentru a ne convinge de faptul că Ponta e cel mai iubit dintre politicieni, institutele de sondare sunt dispuse să se facă chiar de râs, sfidând prin rezultatele date publicității, logica elementară. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă