17.9 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialVIDEO. O parodie a dezastrului din Japonia stârneşte proteste

VIDEO. O parodie a dezastrului din Japonia stârneşte proteste

Japonia protestează faţă de parodierea cutremurului şi catastrofei nucleare de către postul Canal+

PARIS (MEDIAFAX) – Ambasada Japoniei la Paris a protestat pe lângă postul de televiziune Canal+, pentru difuzarea unor scenete care parodiau situaţia din această ţară după cutremurul din martie şi catastrofa nucleară de la Fukushima, a anunţat duminică misiunea diplomatică, relatează AFP.

La câteva zile după cutremurul de la 11 martie, urmat de un tsunami devastator, emisiunea satirică Les Guignols de l’Info a făcut o apropiere între distrugerea Hiroshimei, în 1945, de către bomba atomică, şi cea a oraşului Sendai (nord-estul Japoniei), a declarat, pentru AFP, o sursă din cadrul ambasadei.

O marionetă, utilizată în emisiune, apărea în fotografiile celor două oraşe, fiind pusă să afirme că „japonezii nu au făcut nimic de la cel de al Doilea Război Mondial”, a adăugat această sursă, care a preferat să-şi păstreze anonimatul.

Într-o altă scenetă controversată, angajaţii centralei Fukushima, care participă la eforturile de stopare a emisiilor radioactive, sunt comparaţi cu persoanje din jocul video Mario Bros.

După difuzarea lor, ambasada Japoniei la Paris a primit, din partea cetăţenilor japonezi care trăiesc în Franţa, „mai multe e-mail-uri în care se plâng în legătură cu (emisiunea) Les Guignols de l’Info”.

„Ei au apreciat că este anormal ca postul de televiziune francez să facă glume pe seama situaţiei actuale din Japonia (…) şi a muncitorilor de la centrala nucleară de la Fukushima, care îşi pun viaţa în pericol”, a declarat sursa din cadrul ambasadei.

„Din acest motiv am trimis, la 18 martie, o scrisoare de protest conducerii (postului) Canal+”, a adăugat sursa citată.

Potrivit acesteia, Canal+ a răspuns printr-un e-mail, în care explică faptul că „Les Guignols de l’Info este un program care critică tot felul de persoane şi evenimente, fără nicio excepţie”.

Postul privat a mai informat ambasada că emisiunea sa nu are „nicio intenţie să jignească victimele sau poporul japonez”, potrivit acestei surse.

Contactat de AFP, un oficial din cadrul postului nu a putut să confirme, duminică, aceste informaţii. El a subliniat, totodată, că Les Guignols de l’Info a participat, recent, la Paris, la un eveniment de susţinere a victimelor japoneze.

Cele mai citite

Prețul energiei va exploda. Creșteri și de 120% mai mari pe facturi

În prezent, există oferte de la un singur furnizor pe platforma ANRE, pentru perioada post plafonare Un studiu realizat de Asociația Energia Inteligentă arată care...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Planșeul Unirii: Risc major de prăbușire. Prefectul Capitalei convoacă săptămâna viitoare Comitetul pentru Situații de Urgență

Primarul general al Capitalei nu a semnat încă avizul de începere a lucrărilor Şeful DSU, Raed Arafat, împreună cu primarul sectorului 4, Daniel Băluță şi prefectul...
Ultima oră
Pe aceeași temă