4.3 C
București
duminică, 29 decembrie 2024
AcasăSpecialVezi cum arătau cei mai puternici şefi din IT înainte de a...

Vezi cum arătau cei mai puternici şefi din IT înainte de a deveni celebri

Businessinsider.com a descoperit poze vechi ale şefilor executivi ai marilor companii americane de IT.

Carol Bartz a fost CEO la Yahoo începând cu 13 Ianuarie 2009. În data de 7 septembrie 2011 consiliul director a anunţat-o telefonic că este concediată. Fostul CEO de la Yahoo va primi despăgubiri de aproape 10,4 milioane de dolari după concediere. Carol Bartz primea un salariu anual de 39 milioane de dolari.

Arianna Huffington, născută Arianna Stassinopoulos, pe 15 iulie 1950, este una dintre cele mai cunoscute femei din sectorul media din Statele Unite ale Americii şi nu numai. Cariera ei a fost legată nu numai de jurnalism, ci şi de politică. Ea a fost la mijlocul anilor 1990 unul dintre cei mai populari comentatori conservatori, însă la sfârşitul decadei şi-a schimbat viziunea politică, trecând de partea liberalilor. Compania AOL a cumpărat The Huffington Post pentru 315 milioane de dolari.

Eric Schmidt conduce Google din 2001, de pe vremea când compania avea doar 200 de angajaţi, iar perspectiva de a deveni profitabilă era incertă. Astăzi, Google are 24.000 de angajaţi, e cotată la bursă şi produce venituri anuale care se apropie de 30 de miliarde de dolari. La începutul anului, Larry Page, unul dintre cei doi fondatori ai Google, a preluat conducerea de zi cu zi a companiei, devenind CEO şi înlocuindu-l pe Eric Schmidt, care a fost numit preşedinte executiv.

Larry Ellison a fondat în 1977 compania Oracle cu ajutorul unei investiţii de doar 1.400 dolari. La începutul anilor 1990, compania era pe punctul de a da faliment, din cauza unor greşeli de natură financiară. Ellison a reuşit să relanseze compania şi chiar să achiziţioneze compania Sun Microsystems, proiectantul şi inventatorul limbajului de programare Java.

Dennis Crowley a fondat in 2009 Foursquare împreună cu Naveen Selvadurai. Astăzi Foursquare valorează 100 de milioane de dolari.

Jack Dorsey este cofondator al reţelei de micro-blogging Twitter. Acesta a redevenit recent preşedinte executiv al companiei şi directorul diviziei de dezvoltare de produse, în măsură în care compania urmăreşte să reducă din cotă de piaţă a Facebook pe piaţă de publicitate online. Potrivit Bloomberg, această mişcare înseamnă că Dorsey, care s-a retras din funcţia de director executiv şi a devenit preşedintele companiei în 2008, va avea o importanţă mai mare în conducerea Twitter.

Marrisa Mayer este vicepreşedintele diviziei ce se ocupă de dezvoltarea de produse la compania de servicii pe internet Google.

Bill Gates este preşedintele şi cofondatorul companiei Microsoft. Este de asemenea şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume cu o avere estimată la 50 miliarde dolari. În 2008, Bill Gates şi-a anuntat retragerea din Microsoft. Gates este cunoscut ca un mare filantrop şi intenţionează să doneze 95% din averea sa.

Steve Jobs este cofondatorul Apple si arhitectul succesului de astăzi al companiei. La sfarsitul lunii august Steve Jobs şi-a anunţat demisia din funcţia de CEO al Apple, locul său urmând să fie ocupat de Tim Cook, fostul director de operaţiuni. Demisia sa este legată de starea sa precară de sănătate. În vârstă de 56 de ani, Steve Jobs a condus Apple timp de 14 ani.

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Barcelona, determinată să-l păstreze pe Dani Olmo în ciuda problemelor financiare!

Barcelona este hotărâtă să facă toate demersurile necesare pentru a asigura înregistrarea oficială a lui Dani Olmo (26 de ani), în contextul unor dificultăți...

AC Milan, interesată de Darwin Nunez! Detaliile unei posibile mutări surprinzătoare

AC Milan se pregătește să facă o mutare remarcabilă în perioada de mercato din această iarnă. Clubul italian îl are în vizor pe atacantul...

Românii, tot mai nemulțumiți de viață: Criza politică urcă pe lista principalelor temeri

Războiul din apropierea României rămâne o sursă majoră de îngrijorare pentru 24% dintre respondenți Un sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES)...
Ultima oră
Pe aceeași temă