27.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialUn diamant excepţional, evaluat la 30 milioane de dolari, scos la licitaţie....

Un diamant excepţional, evaluat la 30 milioane de dolari, scos la licitaţie. Vezi cum arată

Un diamant excepţional, extras din mina Jwaheng din Botswana şi estimat la 30 milioane de dolari, va fi scos la vânzare într-o licitaţie ce va fi organizată pe 15 mai, la Geneva, de casa Christie’s, informează Mediafax.

Acest diamant avea în versiunea sa brută 236 de carate şi are după şlefuire 101,73 carate.

Un expert în diamante a avut nevoie de 21 de luni pentru a-i da aspectul actual, în formă de pară, cu o lungime de 4,1 centimetri şi o lăţime de 2,5 centimetri.

Nestemata este scoasă la vânzare de un bijutier specializat în diamante, iar fericitul câştigător al licitaţiei va avea dreptul să acorde un nume acestei pietre preţioase.

Casa Christie’s va scoate la vânzare, în cadrul aceleiaşi licitaţii, un diamant roşu de 1,9 carate, montat într-un inel, estimat între 2 milioane de dolari şi 3 milioane de dolari.

Casa de licitaţii concurentă, Sotheby’s, organizează la rândul ei în aceeaşi săptămână, în mai, tot la Geneva, două vânzări speciale de bijuterii şi ceasuri de lux.

Cele mai citite

Diavolul și motanul

În zodiacul chinezesc în care nici chinezii nu mai cred, anul 2024 este anul Dragonului de Lemn. Cum noi nu avem încă un zodiac...

Directorul de școală, demis când vrea primarul

Conform noului Regulament-Cadru, primarul și Consiliul local pot propune demiterea unui director de școală Începând cu anul școlar 2024-2025, directorii de școli pot fi demiși...

Louis Munteanu, surprins în club după meciul cu Hermannstadt

La doar câteva ore după remiza dintre CFR Cluj și Hermannstadt, Louis Munteanu a fost văzut petrecând până în zori într-un club de noapte...
Ultima oră
Pe aceeași temă