16.1 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSute de milioane! Cele mai costisitoare divorţuri din lumea sportului

Sute de milioane! Cele mai costisitoare divorţuri din lumea sportului

Ziarele de scandal au avut parte de curând de „marfă nouă”: divorţul dintre Kim Kardashian şi Kris Humphries. Nici bine nu au spus „da” că s-au şi apucat de hârtiile de divorţ. Baschetbalistul Kris Humphries a divorţat de vedeta TV la 72 de zile de la nunta care i-a costat nu mai puţin de 10 milioane de dolari. Pe fondul unor „diferenţe ireconciliabile”, Kim şi-a recâştigat libertatea.

Din fericire cei doi semnaseră un contract prenupţial, aşa că fiecare va pleca acasă cu averile intacte. Humphries este un norocos. Următorii atleţi, însă, probabil orbiţi de iluzia basmelor cu final fericit, nu au dat cu subsemnatul pe un asemenea contract şi au cam rămas cu buzunarele aerisite. CNBC.com i-a listat pe cei mai „păgubiţi” oameni din lumea sportului, care au rămas cu conturile vandalizate după câte un divorţ.

Jeff Gordon: 15,3 milioane

Pilotul NASCAR Jeff Gordon, faimos pentru peste 80 de victorii înregistrate în competiţii naţionale şi internaţionale, al treilea cel mai de succes pilot din lume merită să fie listat şi în acest top. Soţia lui Gordon, Brooke Sealey i-a cerut divorţul acestuia în anul 2002, pe motivul „comportamentelor marital nepotrivite” şi susţinea că are şi dovezi…filmate! Probabil că înregistrările video, care nu au fost date publicităţii erau destul de incriminatorii, dat fiind faptul că Sealey a primit 15,3 milioane de dolari în urma procesului.

Michael Jordan: 168 milioane 

Legendarul Michael Jordan nu a scăpat de drama divorţului. Baschetbalistul a divorţat în 2002 de Juanita Vanoy Jordan, după 13 ani de căsnicie şi trei copii. După acest divorţ, Michael Jordan a rămas în istorie nu numai pentru competenţele sale sportive ci şi pentru a fi protagonistul celui mai scump divorţ din istorie: Juanita a primit 168 milioane de dolari.

Greg Norman: 105 milioane 

Greg Normal este un jucător profesionist de golf care are un palmares impresionant până la această vreme. Cunoscut ca „Marele Rechin Alb”, australianul s-a apucat de golf în 1970, a câştigat primul turneu Australian Open în 1980 şi primul PGA Tour în 1984. Căsnicia cu Laura Andrassy nu a avut parte de o evoluţie la fel de lină, cei doi separându-se după 25 de ani. Motivele nu au fost făcute niciodată publice, dar soţia sa a primit 105 milioane de dolari.

Lance Armstrong: 14 milioane

Ciclistul Lance Armstrong, care a câştigat de şapte ori la rând Turul Franţei şi a supravieţuit cancerului testicular, a ieşit cu protofelul cam şifonat din divorţul de Kristin Richard. La momentul separării cei doi aveau trei copii împreună, după 5 ani de mariaj. Soţia lui Armstrong a primit 14 milioane de dolari în urma procesului.

Tiger Woods: 100 milioane

Tiger Woods nu putea lipsi din acest top. După mulţi ani în care imaginea celebrului jucător de golf s-a menţinut de un alb la fel de impecabil precum cel de pe uniformă, iadul şi-a deschis porţile şi nenumărate doamne şi domnişoare au declarat că au avut aventuri cu Woods. Soţia sa Elin Nordegren a intentat divorţ şi după o lungă bătălie a reuşit să îi golească depozitele bancare de 100 de milioane de dolari şi a păstrat şi copiii.

Justine Henin: 9 milioane 

Avem şi o doamnă în această listă, ca dovadă că nu doar bărbaţii fac alegeri greşite în viaţă. Justine Henin este o fostă jucătoare de tenis din Belgia. Cariera sa s-a încheiat la începutul acestui an, după ce s-a rănit la cot. Henin a câştigat 43 de titluri de-a lungul timpului şi a fost caracterizată ca fiind una dintre cele mai bune jucătoare din generaţia sa. În 2007, căsnicia s-a cu Pierre-Yves Hardenne a ajuns la final şi jucătoarea de tenis a rămas cu 9 milioane de dolari mai săracă.

Mike Tyson: 10 milioane si 11,3 milioane

Boxerul Mike Tyson a scăpat mai ieftin decât Tiger Woods. În timpul carierei sale, Tyson a câştigat peste 400 de milioane de dolari, pe care i-a şi pierdut ca urmare a managementului defectuos al investiţiilor, a cheltuielilor nejustificare şi a stilului de viaţă deloc cuminte. Ca să nu mai menţionăm şi cele două divorţuri care au făcut găuri considerabile în buget. Actriţa Robin Givens, prima soţie a boxerului de categorie grea, care a descries mariajul cu Tyson ca fiind „o adevărată tortură, iadul pe pământ şi mai rău decât orice ţi-ai putea imagina”, a obţinut de la acesta 10 milioane de dolari. Cea de a doua soţie, Monica Turner s-a descurcat chiar mai bine: 11,3 milioane de dolari şi custodia celor doi copii.

Chris Evert: 7 milioane, un Porche si o casă de 4 milioane

Se pare că jucătoarele de tenis sunt singurele femei din acest top. Chris Evert şi-a început cariera în anii 1970 şi a reuşit să obţină 18 victorii la campionatul Grand Slam. Nu a avut acelaşi success şi in dragoste: Evert a divorţat de două ori. Prima căsătorie s-a încheiat după după 18 ani. Schiorul olimpic Andy Mill a primit de la soţia sa 7 milioane de dolari, un Porsche şi o casă în valoare de 4 milioane de dolari în Aspen. Doi ani mai târziu Evert s-a căsătorit cu jucătorul de golf Greg Norman – şi el celebru pentru divorţul de 105 milioane de dolari, dar căsnicia lor a durat doar un an.

Kenny Anderson: pensie alimentară de 8.500 dolari/lună şi jumătate din avere

Jucătorul de baschet Kenny Anderson a fost însurat de trei ori. Mariajul cu vedeta TV Tami Akbar, care a durat 7 ani s-a încheiat în favoarea lui, el obţinând 60 de milioane de dolari de la soţia sa. Dar victoria nu avea să dureze. Akbar a contestat decizia judecătorilor şi l-a obligat pe Anderson să plătească pensie alimentară în valoare de 8.500 de dolari pe lună şi i-a luat jumătate din bunuri. După ce a câştigat procesul Akbar nu s-a mulţumit cu atât şi şi-a comandat o plăcuţă de înmatriculare pentru maşina pe care scrie „HISCASH” (banii lui).

Frank McCourt: 130 milioane

Frank McCourt este un dezvoltator imobiliar care şi-a dorit dintotdeauna să deţină o echipă de baseball. În 2004 a reuşit să îşi cumpere o echipă: Los Angeles Dodgers. În octombrie 2009 McCourt a divorţat de soţia sa Jamie, după 30 de ani de căsnicie. Procedura a fost cu atât mai complicată cu cât aceasta era şi managerul echipei. La o săptămână după anunţarea divorţului Jamie a fost concediată. Procesul a durat până în anul 2011, când, pe 17 octombrie s-a luat o decizie: Jamie a renunţat la drepturile sale pentru suma de 130 de milioane de dolari, sumă care face ca acest divorţ să fie probabil cel mai scump din istoria statului California.

 

Cele mai citite

Cum să îți amenajezi livingul cu fotolii puf eco?

Vrei să îți amenajezi livingul diferit? În cazul acesta, poți opta pentru mobilier inedit, așa cum sunt și fotoliile puf eco. Aceasta alegere...

Fonduri Elvețiene: Oxigen financiar pentru IMM-urile din România

Peste 55 de milioane de franci elvețieni sunt la dispoziția IMM-urilor pentru investiții în sectorul productiv Ministrul Marcel Boloș și ambasadorul Elveției în România, Massimo...

Tragedie la Barajul Vidraru: George Țelinoiu, cunoscut sub numele de Țeli, s-a sinucis la vârsta de 34 de ani

George Țelinoiu, un fotograf apreciat și cunoscut sub numele de Țeli, a ales să-și pună capăt vieții la doar 34 de ani, într-un gest...
Ultima oră
Pe aceeași temă