16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialSMS-uri pe cladiri si bataie cu apa

SMS-uri pe cladiri si bataie cu apa

» Graffiti, concert de orga in Biserica Anglicana, modelaj in lut, filme activiste, expozitie de arhitectura neoromaneasca,
SMS-uri proiectate pe cladiri, schimb de carti si bataie cu apa, toate sub umbrela Street Delivery.

Strada care duce din bulevardul Magheru la parcurile Icoanei si Ioanid a fost inchisa pentru masini pe parcursul evenimentului si transformata intr-un spatiu comunitar valorificat in sens cultural. De organizatorii principali ai evenimentului, Ordinul Arhitectilor din Romania si libraria Carturesti, care sunt vecini chiar pe strada Verona, s-au lipit o multime de artisti, organizatii si voluntari pentru un eveniment viu si relaxat, care a apartinut tuturor si nimanui. Proiectul Street Delivery i-a convins pe cei prezenti, fie ca au stat degeaba pe strada cu prietenii ori s-au perindat de la un eveniment la altul, ca astfel de zone publice sustrase traficului ar trebui sa existe permanent.
De la turul auto prin oras in cautarea unor "case care plang" la trambulina pentru copii si bataia cu apa, evenimentul a avut cate ceva de oferit pentru fiecare. Oferta muzicala a inceput cu concertul Ada Milea de la Carturesti si a continuat cu muzica de la DJ-i Sergei & Koshimin, Candcum & Raoul Duke, Cosmiq Microbiq, Camil aka Shake Sauvage, Tom Wilson, minimalistii electro Minus, The Pixels, Brazda lui Novac, cvartetul de coarde Echo si concertul de orga de la Biserica Anglicana.
Magazinul La Strada Deco a amenajat o sufragerie pe strada, iar Lindab a instalat o structura expozitionala pentru colectia de proiecte de urbanism Transcentral Urban Bucharest. Tot pe strada a avut loc expozitia de trasee pentru biciclisti a grupului Velocity, expozitia de amenajare peisagistica Parcul Icoanei-Ioanid-Filipescu si instalatia artistului Tudor Prisacariu, care a adus pe strada cei trei metri patrati de vegetatie pe cap de bucurestean, pe care puteai calca ca sa faci o poza. La acestea s-au adaugat proiectii de fotografie si de film si unul din highlight-urile festivalului, proiectiile artistului Paul Notzold. Sub titlul "TXTual healing", Paul Notzold stabileste un dialog intre spectatori folosind cladirile ca sport pentru SMS care puteau fi trimise la un anume numar pentru a fi proiectate.
Au avut loc si tururi ghidate la Biserica Anglicana, scoala Centrala si, sub titlul "Case care pland", un tur cu autobuzul pe la cateva din cladirile darapanate din Bucuresti remarcate de studentii la Arhitectura. O casa veche de pe strada alaturata Dionisie Lupu, aflata in renovare, a fost transformata in expozitie de tehnici de restaurare si a servit de spatiu de proiectie pentru cateva scurtmetraje.

Ping-pong cu Pisica Patrata
Ciubi, aka Pisica Patrata, a jucat ping-pong pe strada cu cei care s-au incumetat si apoi a folosit masa pentru a expune benzi desenate. Bookcrossing a fost un moment organizat de bloggerii de la Bookblog si Gramos, care au adus carti pe care le vor da la schimb pentru cartile aduse de altii, ideea fiind ca fiecare sa poata citi o carte noua, recomandata de cineva asemanator, fara sa o cumpere.
Eu m-am simtit cel mai bine cu grafferii Lori si Omar pe acoperisul librariei Carturesti, unde s-au catarat sa deseneze un calcan (peretii aceia drepti si urati ai caselor care au fost lipite de alte constructii) vizibil de pe bulevard.

Cele mai citite

VIDEO. Cornel Dinu a suferit o intervenție chirurgicală

Cornel Dinu, fostul mare jucător și antrenor al echipei Dinamo, a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru coxartroză, o boală degenerativă a șoldului. https://www.youtube.com/shorts/HTEwbBulzpk Cornel Dinu...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Ucraina se teme că Rusia spionează cu ajutorul Telegram și interzice aplicația

Ucraina a interzis utilizarea aplicației de mesagerie Telegram pe dispozitivele oficiale utilizate de oficiali de stat, personal militar și angajați importanți, deoarece consideră că...
Ultima oră
Pe aceeași temă