15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPutin şi Medvedev - împăiaţi în dolari americani

Putin şi Medvedev – împăiaţi în dolari americani

Bancnotele de 1 dolar sunt cele mai bune culori pentru artista plastică din Letonia, Irina Truhanova. Ea creează operele sale exclusiv din bancnote de 1 şi 2 dolari americani. Investiţia se dovedeşte a fi suficient de profitabilă, deoarece cheltuielile ajung doar la câteva zeci de dolari. Iar din vânzarea tablourilor se poate câştiga mult mai mult, costul unuia ajunge la câteva sute de dolari, scrie Pravda.ro.

Irina Truhanova sfidează prin operele sale personalităţile mondene, liderii politici din întreaga lume. Ea a îndrăznit să-l împăieze în dolari atât pe premierul rus, Vladimir Putin, cât şi pe actualul preşedinte al Federaţiei Ruse, Dmitrii Medvedev. Artista a declarat pentru Pravda.ru că portretele liderilor ruşi au fost comandate de unii oficiali de la Moscova.

„Pe vremea sovietică, pentru aceste opere, tânăra ar fi înfundat puşcărie, i s-ar fi adus acuzaţii grave pentru încălcarea unui articol privind normele tranzacţiilor valutare. Uniunea Sovietică n-ar fi tolerat un asemenea act de desconsiderare a valutei străine, pentru aşa ceva puteai sta la răcoare ani buni.”, mărturiseşte Karen Markarian, artist plastic al URSS.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă