Spitalele vor fi conduse de actualii interimari pana pe data de 15 decembrie. Nerezolvarea nici pana in prezent a contestatiilor, precum si necesitatea validarii fiecarui dosar al candidatilor in parte l-au determinat pe Nicolaescu sa emita un ordin de prelungire a vechilor mandate.
Conform metodologiei de concurs pentru ocuparea functiilor de manageri de spital, depunerea si rezolvarea contestestatiilor trebuiau finalizate in perioada 25-27 noiembrie. Din cei 570 de candidati, peste 70 au depus contestatii, din care 21 pentru Bucuresti. Acestea s-au produs fie ca urmare a scorului strans intre mai multi concurenti pentru un singur spital, fie din pricina slabei pregatiri de care au dat dovada unii absolventi ai Scolii de Management Sanitar! In general, contestatiile au fost legate de cel mai fierbinte punct al examenului, si anume proiectul de management, care a vizat doua componente: proiectul propriu-zis si audierea pe marginea sa.
Surse medicale ne-au declarat ca unii dintre aspirantii la sefia spitalelor au prezentat comisiei de concurs un proiect fiabil, insa la proba orala au dovedit ca habar nu au de continutul proiectului de management pentru spitalul la care au concurat.
In urma primelor rezultate la contestatii, cinci spitale au ramas fara conducere: Spitalul Malaxa (din trei candidati, niciunul nu a luat nota de trecere), Spitalul de Copii „M. Curie” (unde nu s-a prezentat niciun concurent), Spitalul de Boli venerice „Scarlat Longhin” (un singur candidat), Spitalul „Domnita Balasa” Balaceanca (Ilfov) si un spital comunal tot din judetul Ilfov.
Acte aditionale de 672 de miliarde de lei
„Pentru a valida concursul si pentru a inlatura orice suspiciune cu privire la corectitudinea acestuia, comisia centrala va analiza odata toate dosarele candidatilor. Ordinele de numire a fiecarui manager vor fi date pe masura ce dosarele vor fi validate”, a explicat ministrul Sanatatii. Un alt motiv pentru care s-a luat decizia este ca trebuie incheiate actele aditionale la contractele cu casele de asigurari de sanatate. Pe 29 noiembrie expirau mandatele directorilor interimari, numiti timp de sase luni in functii. In urma rectificarii de buget, pentru spitalele bucurestene s-au alocat 672 de miliarde de lei, suma care a venit cu intarziere pentru continuarea activitatii.