22.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialLiber la deschiderea unei afaceri in Germania

Liber la deschiderea unei afaceri in Germania

Departamentul pentru Munca in Strainatate informeaza persoanele interesate cu privire la modul de exercitare a unei activitati independente si de infiintare a unei societati comerciale pe teritoriul R.F. Germania. Oricine isi poate deschide o afacere in Germania, indiferent de nationalitate sau de locul de resedinta. Antreprenorii se impart in oameni de afaceri sau independenti, fiind proceduri diferite pentru infiintarea unei societati comerciale pentru cele doua categorii – a explicat Daniela Nicoleta Andreescu, secretar de stat la Ministerul Muncii, sef DMS.
Un om de afaceri este orice persoana care are propria afacere in domeniul industriei sau al mestesugurilor. La randul sau, o afacere este orice activitate desfasurata pe propria cheltuiala, avand drept obiectiv strategic realizarea unui profit. Afacerea poate fi inregistrata la Oficiul de autorizare comerciala, platindu-se un impozit pentru aceasta.
In functie de cifra de afaceri, intreprinzatorii sunt considerati oameni de afaceri cu activitati reduse si oameni de afaceri cu activitati comerciale. Cei cu afaceri reduse sunt persoanele care desfasoara afaceri cu o cifra de afaceri ce nu depaseste 250.000 euro. Afacerile reduse se inscriu doar in Registrul comercial al Oficiului de autorizare comerciala. In cazul in care persoana deruleaza o activitate ce depaseste 250.000 euro, este un om cu afaceri cu activitati comerciale. Inregistrarea afacerii se realizeaza la Oficiul local de autorizare comerciala. Cu exceptia intreprinzatorilor cu activitati reduse, toate companiile trebuie inscrise in Registrul comercial.
Infiintarea unei companii in domeniul mestesugurilor presupune recunoasterea din partea Camerei mestesugarilor si inscrierea in Registrul mestesugarilor. Acest lucru presupune calificari profesionale corespunzatoare. Mestesugarii din statele UE pot desfasura activitati pe cont propriu – independente, chiar daca nu au calificare profesionala relevanta, daca demonstreaza ca au lucrat independent cativa ani.
Pentru profesii liberale, aceasta trebuie sa se inregistreze doar la autoritatile financiare, in functie de profesie, la asociatia profesionala competenta. Nu se aplica impozit comercial. Profesii liberale sunt cele de doctor, avocat, notar, expert cadastru, inginer, arhitect, consultant, chimist, auditor, consilier financiar, consultant economic, contabil autorizat, consultant in domeniul impozitelor, profesii medicale, dentist, fizioterapeut, jurnalist, fotograf de presa, interpret, translator sau pilot.

Cele mai citite

Arena Națională are gazon la standardele impuse de UEFA

Arena Națională, cel mai mare stadion din România, se va redeschide pentru fotbal pe 26 septembrie 2024, după o perioadă dedicată concertelor și festivalurilor...

PSD a votat în unanimitate să nu susțină legea dedicată lui Iohannis

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis să nu voteze legea dedicată lui Iohannis, dacă proiectul ajunge în Parlament Înainte de ședința BPN, premierul Marcel...

VIDEO Iarnă severă în Africa de Sud. Numeroase drumuri au fost blocate, iar oamenii au rămas captivi în mașini

Vremea a creat haos în Africa de Sud, unde locuitorii din Johannesburg s-au trezit în mijlocul unei ierni neobișnuit de severe. A nins atât...
Ultima oră
Pe aceeași temă