22.8 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialInfotrafic: Ceaţă pe câteva drumuri naţionale din aproape zece judeţe

Infotrafic: Ceaţă pe câteva drumuri naţionale din aproape zece judeţe

Pe câteva drumuri naţionale din judeţele Bihor, Argeş, Constanţa, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Cluj şi Timiş, este ceaţă, anunţă Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, potrivit Agerpres.

În judeţul Bihor, fenomenul este prezent mai ales în zona municipiului Oradea, vizibilitatea fiind sub 100 de metri. Există condiţii de formare a poleiului.

În judeţul Sibiu, vizibilitatea scade sub 100 de metri pe DN1, în zona Sălişte – Miercurea Sibiului.
În judeţul Argeş, vizibilitatea este peste 100 de metri, ceva mai redusă fiind pe DN65 Piteşti – Slatina.
În judeţul Constanţa burniţează, iar ceaţa este prezentă mai ales în apropierea litoralului. La Poarta Albă, pe DN22C, pe podul peste canal s-a format polei, iar lucrătorii de la drumuri împrăştie material antiderapant.

Şi pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti a fost împrăştiat, preventiv, material antiderapant.

Administraţia Naţională de Meteorologie a prognozat, pentru sudul şi estul ţării ceaţă, local, persistentă, asociată cu chiciură, fulguială şi burniţă, fenomene care favorizează, izolat, producerea poleiului, iar în restul teritoriului ceaţă cu chiciură, în zonele joase, pe arii restrânse, dimineaţa.

Astăzi, până la ora 10,00, este în vigoare o avertizare valabilă pentru zonele joase din Crişana şi Transilvania, conform căreia ceaţa va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, fenomenul fiind asociat cu depunere de chiciură.

Cele mai citite

Surpriza din tribune la Monaco – Barcelona. Michael Jordan, prezent la meci

Michael Jordan, legenda baschetului și considerat cel mai bun jucător din toate timpurile, a fost prezent pe Stade Louis II la meciul dintre AS...

Cum să-ți îngrijești corect ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt mai mult decât un moft, un accesoriu pe care îl adaugi ținutei vestimentare. Din contră, putem să-i considerăm o necesitate...

Studiu. Decesele cauzate de cancer au scăzut în SUA

Progresele științifice au ajutat la prevenirea a 4,1 milioane de decese cauzate de cancer în cei 30 de ani dintre 1991 și 2021, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă