-2.3 C
București
sâmbătă, 14 decembrie 2024
AcasăSpecialClassic - local mediocru de succes

Classic – local mediocru de succes

Au trecut Pastile, in oras s-au deschis in fine terasele. In zona Unirii, prin care trec in fiecare zi, restaurantele au scos in fata mese si scaune… Classic este spart in doua, un restaurant si o pizzerie, ambele modeste sub aspectul decorarii si al atmosferei; din fericire, ambele au terase, iar Bulevardul Unirii, unde sunt amplasate, este suficient de aerisit incat sa nu claustreze. E loc chiar pentru un microscopic spatiu verde cu flori si iarba, care separa terasa de furnicarul uman al trotuarului.
Nu este totusi genul de loc unde sa te intalnesti cu prietenii, locul nu este suficient de personalizat si imbietor incat sa predispuna la stat si discutii; e, mai degraba, genul de local decent si sters de centru facut sa mananci ceva si apoi sa pleci; asta chiar daca berea e neasteptat de ieftina – de la 3,1 lei.
Atmosfera din interior se rasfrange si pe terasa – restaurantul este inghesuit, zugravit intr-un roz prost ales, care face un contrast nefericit cu scaunele retro de lemn, iar pizzeria arata ca un fast-food, cu faianta pe jos, mese si scaune cromate… Classic inseamna, se pare, cuminte si mediocru. Pentru ca locul nu prea are personalitate, consumatorii nu reliefeaza un profil distinct – corporatisti iesiti de la serviciu, cupluri la cumparaturi, pusti de cartier. Ceva mai distinct este publicul pizzeriei, dominat de oameni sub 30 de ani – dar asta e probabil o consecinta a apetentei tinerilor pentru hiturile bucatariei internationale (pizza, hamburger etc.).
Chiar daca se intinde pe doua etaje, pizzeria este plina intotdeauna – spre seara asteptati-va sa nu gasiti loc.
Preturile sunt surprinzator de mici pentru zona centrala in care e situata, in jur de 10 lei, iar pizza e bine preparata, in special pizza calzone; ce i se poate reprosa e aluatul, poate cam gros. Ce nu recomand este restaurantul – chiar daca preturile sunt decente (6 lei ciorba, 10-15 lei felul principal, 6-7 lei salatele), bucataria nu impresioneaza. Portiile sunt mici si nu debordeaza de gust – ciorba de burta e subtire si cam chioara, iar salata cu telina, piept de pui si morcov, imi pare rau sa o spun, e sub cea din supermarket. Inclin sa cred ca succesul restaurantului se datoreaza locatiei si preturilor – bucataria e mediocra, iar atmosfera stearsa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă