15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecial„Arma magică" pentru vindecarea bolilor

„Arma magică” pentru vindecarea bolilor

Profesorul Zhang GuangDe de la Universitatea de educaţie fizică şi sport din Beijing, unul din cei mai apreciaţi cercetători din China şi mare maestru în practicile tradiţionale chinezeşti pentru sănătate, este fondatorul sistemului DaoYin Yang Sheng Gong (DYYSG), sistem de exerciţii pentru sănătate. El este printre primii maeştrii îi Chinei recunoscuţi oficial, aceştia fiind doar 100, putându-se spune că este considerat una dintre „comorile naţionale ale Chinei”.

Studiile sale de o viaţă – are 80 de ani – şi experienţa practică au demonstrat că îmbunătăţirea sănătăţii şi prelungirea vieţii nu sunt idealuri de neatins, ele putând fi dobândite de oricine prin exerciţii fizice relativ simple în care se corelează mişcarea cu relaxarea, respiraţia şi focalizarea atenţiei. DYYSG este aplicat în spitale din China, beneficiile fiind recunoscute, sistemul de exerciţii oferind o perspectivă inedită în domeniul cultivării sănătăţii şi îmbunătăţirii calităţii vieţii atât pentru tineri şi adulţi cât şi pentru persoanele de vârsta a treia.

Profesorul Zhang GuangDe predă această formă de artă a mişcării în multe ţări şi vârsta sa înaintată este cel mai bun exemplu în ce priveşte beneficiile sistemului pe care l-a creat. El va preda la Bucureşti sistemul său în cadrul unui stagiu extraordinar în perioada 22-28 mai (www.daoyin.ro), fiind a doua sa vizită în România, datorată dlui Răzvan Damian, care i-a câştigat încrederea în numeroşii ani de pregătire în China. În ţara noastră, sistemul marelui maestru chinez este promovat de Fundaţia DYYSG Romania şi dl Răzvan Damian, antrenor al lotului naţional de Wushu, campion naţional şi internaţional, ultimele sale performanţe datând din aprilie, în acest an, când a obţinut două medalii de aur şi una de argint în cadrul campionatului Mondial de Daoying din Beijing.

În programul prof Zhang GuangDe de la Bucureşti se află secvenţa „celor 49 de mişcări” şi cea pentru sănătatea sistemului digestiv.
Secvenţa celor 49 de mişcări reprezintă un set de exerciţii pentru prevenirea şi chiar tratarea unor probleme grave de sănătate şi este recomandată în cazul unor boli cronice ale sistemului respirator, cardiovascular şi digestiv. Profesorul Zhang GuangDe recomandă acest set de mişcări chiar şi bolnavilor de cancer (plămân, intestin, stomac), existând multe cazuri în care, după diagnosticarea clinică a acestei maladii, sănătatea a fost redobândită prin exersarea secvenţei de 49 de mişcări.
Secvenţa durează circa 28 de minute şi este prima şi cea mai complexă formă aranjată de prof Zhang GuangDe, ale cărei beneficii au fost veriticate pe propria persoană.

În 1972, starea sa de sănătate era precară suferind de hipertensiune, o boală cpronariană şi hepatită. După doi ani a fost diagnosticat în câteva spitale de cancer pulmonar şi în plus orice tratament îi era inaccesibil din cauza hipersensibilităţii la medicamente de origine chimică. Neavând nimic de pierdut, el a sintetizat toate cunoştinţele pe care le avea în domeniul practicilor interne pentru cultivarea sănătăţii şi a creat acest set de exerciţii pe care le-a practicat cu asiduitate, reuşind să se vindece. Observând eficacitatea acestor exerciţii şi beneficiind de suportul Universităţii de Sport din Beijing, în cadrul căreia era profesor, a aranjat ulterior întreg sistemul Daoyin YangShengGong de gimnasitcă tradiţională chineză pentru îmbunătăţirea sănătăţii.

Studiile au arătat că rata eficienţei celor 49 de mişcări în tratarea problemelor respiratorii, cardiovasculare şi digestive este de 88-94%, ajungând să fie considerate o adevărată „armă magică” pentru vindecarea bolilor şi pentru îmbunătăţirea sănătăţii în general, pentru persoanele bolnave, slăbite, în vârstă sau infirme.
Cea de a doua parte a programului este destinată sănătăţii sistemului digestiv, secvemţa fiind bazată pe teoria sistemului Daoyin YangShengGong şi este special creată penru prevenirea şi vindecarea problemelor sistemului digestiv şi a bolilor metabolice cum ar fi diabetul. În medicina tradiţională chineză, sistemul digestiv cuprinde ca organe principale stomacul, splina şi pancreasul. Printr-un set de mişcări se acţionează şi asupra inimii, considerată „organului mamă” al stomacului şi splinei, dar şi asupra plămânului, „organul fiu”.

gabriela.anghel@romanialibera.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă