15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialAndrei Hrebenciuc a dat o bursă de 2.000 de euro unui student...

Andrei Hrebenciuc a dat o bursă de 2.000 de euro unui student din ASE

Odată cu lansarea volumului – „Iluzia, erou şi antierou în crizele economice”, autorul Andrei Hrebenciuc a demarat un concurs pentru studenţii pasionaţi de economie care urma să aibă ca premiu o bursă de 2.000 de euro. Finala a avut loc pe 4 martie.
  Dragoş Andriciuc, Adrian Moraru, Adrian Matei, Elena Pasculea şi Stefanel Carlescu au fost autorii celor mai apreciate eseuri pe tema „Iluzia capitalismului în Romania”. 
 Juriul a fost format din Andrei Hrebenciuc, Radu Soviani şi Cornelia Garmacea. În cadrul finalei tinerii şi-au expus părerea privind sistemul economic, cultura  şi politica din România. Juraţii au decis ca bursă în valoare de 2.000 de euro să meargă către Adrian Moraru, student în anul III la Academia de Studii Ecomonice Bucureşti.
 Întrebat de către juriu care ar fi primele trei măsuri pe care le-ar lua pentru a scoate România din criză, Adrian a răspuns: „Pentru ieşirea din criza actuală, dar şi pentru prevenţia următoarelor crize cred că în primul rând ar trebui să existe o educaţie economică pentru cetăţeanul de rând, apoi sunt convins că un Guvern de tehnocraţi ar fi o a doua soluţie. Asta pentru că sunt instruiţi special pe fiecare segment şi în ultima instanţă cred că ar trebui să îi luăm ca model pe cei care au reuşit să iasă cu succes din criză şi poate să implementăm ideile lor”.
 
 În plus, Adrian Moraru doreşte să îşi întemeieze în viitor o afacere, iar bursa va fi adăugată la fondul pe care îl strânge pentru această iniţiativă a sa. „Visez să îmi întemeiez o afacere în România deoarece cunosc foarte bine sistemul şi vreau să exploatez cunoştinţele mele în acest domeniu”. 

Cele mai citite

Stefano Pioli, noul antrenor al lui Al-Nassr după demiterea lui Luis Castro

După un start de sezon sub așteptări, Al-Nassr l-a demis pe Luis Castro și l-a numit pe italianul Stefano Pioli drept noul antrenor principal. Al-Nassr,...

Rectificarea bugetară aduce bani în plus pentru anumite domenii

Rectificarea bugetară ar urma să asigure fonduri pentru recalcularea pensiilor și plata indemnizațiilor de șomaj până la finele anului. Ordonanța a fost scoasă la...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă