Suntem in postul Craciunului, iar weekend-ul acesta – 24 si 25 noiembrie – este primul in care, cei care postesc, au „dezlegare la peste”.
Pentru ei si pentru toti ceilalti iubitori ai pestelui Piata Pipera a pregatit sambata si duminica un festival al pestelui si al fructelor de mare. Timp de doua zile aici se poate consuma gata pregatit sau in stare cruda peste, dar si produse din peste, fructe de mare, cat si celelalte produse specifice pietei: fructe, legume, mezeluri si branzeturi de inalta calitate, dar si condimente sau vinuri alese.
Principalul artizan al festivalului si gazda in acelasi timp va fi Don Mariano (Marian Cozdrioreanu) – proprietarul companiei Costiana, care va gati si pregati in acest week end 3 cazane cu bors percaresc pentru ca toti cei care vor veni aici să se poată bucura de aromele speciale, traditionale intr-un mediu plăcut, oferite cu dragoste de un mare bucatar si specialist in peste si fructe de mare – DON MARIANO.
Pe durata festivalului va veţi putea delecta cu peşte si fructe de mare gătite dupa toate gusturile:
– peste la gratar (pastrav, crap, scrumbie, ton alb, somon, mac)
– saramura cu peste la gratar si legume coapte,
– hamsie prajita cu mamaliguta si mujdei de usturoi,
– fructe de mare cu rosii, usturoi si verdeata,
– creveti si scoici gatite dupa retetele speciale ale lui Don Mariano,
– salate de icre de crap si stiuca, sprot marinat si sarat, scrumbie si
file de scrumbie marinate,
– produse speciale :caviar de somon, caviar de sturion, somonul
marinat, creme de fructe de mare, icre negre de lumpfish .
Pestele afumat va fi o delicatesa pe care o veti gasi la festival intr-o sortimentatie diversa: batog de crap afumat, ton, sturion, pastrav, somon, scrumbie, macrou, sprot si file de hering afumate.
Informatii despre peste si fructe de mare, despre beneficiile consumului lor asupra sănătatii va sunt oferite de DON MARIANO, un mare bucatar si specialist in peste.
Pentru toti cei prezenti un somelier profesionist va impartasi taina asocierii vinului romanesc cu fiecare tip de peste prezent in cadrul festivalului.
Piata Pipera este deschisa in fiecare zi a saptamanii si pune la dispozitia cumparatorilor: magazine cu branzeturi si mezeluri traditionale, pescarie, carmangerie, magazine cu vinuri, specialitati de ciocolata, doua restaurante, covrigarie, florarie, standuri cu legume si fructe de la producatori, iar in week-end, in 30 de casute artizanale din lemn, vin producatori traditionali si mesteri artizani din intreaga tara.