27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialDirector din cadrul Tata Motors, găsit mort după un presupus suicid, în...

Director din cadrul Tata Motors, găsit mort după un presupus suicid, în Tailanda

Britanicul Karl Slym, managing director al Tata Motors, producătorul automobilului de sub 3000 dolari, a fost găsit mort în dimineaţa zilei de 26 ianuarie, din primele cercetări ale poliţiei rezultând că acesta a decedat în urma unui suicid, potrivit Automotive News.

Mangerul britanic, în vârstă de 51 de ani, care în trecut a lucrat nu mai puţin de 17 ani în cadrul General Motors (GM), conducând diferite divizii ale gigantului american, s-a alăturat indienilor de la Tata în 2012. El era prezent în Capitala Tailandei pentru o întâlnire cu bordul de conducere al Tata Tailanda. 

În cursul dimineţii poliţia a fost anunţată de decesul lui Slym, de către personalul hotelului Shangri-La, acolo unde acesta era cazat, la etajul 21, împreună cu soţia. Primele cercetări ale poliţiştilor indică faptul că Slym s-a aruncat de la etaj, neexistând urme de violenţă. În plus geamul era prea îngust pentru ca Slym să cadă întâmplător. În cele din urmă poliţia tailandeză a găsit şi bilet, al cărui conţinut nu a fost făcut public.

Descris de către prieteni ca un mare pasionat de sport şi un iubitor al filmelor indiene, Slym se prezenta pe Twitter drept un „britanic care pur şi simplu nu poate sta departe de India”. Nici prietenii săi, nici soţia nu-şi pot explica decizia lui Slym de a-şi pune capăt zilelor.

Anil Sharma, analist auto, declară că decesul managerului britanic vine într-un moment de cotitură în evoluţia constructorului auto indian. În anul fiscal care se va încheia în primăvară se aşteaptă ca industria auto indiană să anunţe primul declin din ultimii zece ani. 

Slym a luat parte la mai multe operaţiuni care au jucat un rol decisiv în cadrul GM, el fiind cel care a supervizat tranzacţia a 50% din GM India către producătorul auto chinez SAIC. La Tata, Slym a adus îmbunătăţiri vizibile modelelor din portofoliu, producătorul indian urmând să lansezele noi maşini, primele de după 2010.

Înainte să li se alăture celor de la GM, în 1995, Karl Slym a ocupat funcţia de director general în cadrul Toyota. 

Cele mai citite

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Visul Î.P.S. Ciolacu – Academia Catavencu

Î.P.S. Marcel Ciolacu… Nu, nu a trecut la cele bisericești. Î.P.S. înseamnă Întâiul Președinte Simigiu. Așadar, Î.P.S. Marcel Ciolacu a avut un vis....

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă