Mulți oameni au probleme de adaptare, la schimbarea orei. Astfel, după trecerea la ora de iarnă, aceştia devin obosiţi, au o dispoziţie proastă şi nu mai sunt la fel de eficienţi în activităţile pe care le desfăşoară. Un specialist în somn de la Centrul Medical al Universităţii Loyola, doctorul Sunita Kumar, a dezvăluit trei trucuri care te pot ajuta să te adaptezi uşor la noul program, scrie medicalnewstoday.com.
Ora de iarnă 2015. Astfel, Kumar recomandă să nu dormi în timpul zilei de dinaintea nopţii în care se schimbă ora.
Citeşte şi: Schimbare de oră 2015. Când trecem la ora de iarnă
De asemenea, specialistul spune că îţi poţi reseta ceasul intern dacă te expui la lumină solară dimineaţa, cât mai devreme.
Ora de iarnă 2015. Un alt sfat al lui Kumar este să serveşti cina mai devreme, să închizi luminile seara şi să mergi la culcare mai devreme.
În fiecare primăvară, mai precis în ultima noapte de sâmbătă spre duminică a lunii martie, trecem la oră de vară. În acest fel, se folosește lumina naturală pentru o perioadă ceva mai lungă de timp, pe parcursul unei zile. Odată cu instalarea toamnei, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică a lunii octombrie, se revine la oră normală.
Ora de iarnă 2015. În țara noastră, schimbarea de oră a fost instaurată în anul 1932. Însă, atunci, ora se schimba în prima duminică a lunii aprilie, respectiv în prima duminică a lunii octombrie. Această practică a rămas valabilă până în anul 1943, când legea trecerii la oră de vară nu a fost în vigoare.
După 36 de ani, în anul 1979, s-a revenit la acest procedeu.